Camere video în trolee și în stațiile de autobuz

Societatea Transloc a decis să instaleze camere de supraveghere în mijloacele de transport în comun și în mai multe stații de autobuz. În curând, vor exista astfel de sisteme în toate mijloacele de transport în comun. Reprezentanții societății spun că investiția are două avantaje: va spori siguranța călătorilor și va opri actele de vandalism.

Până acum, directorul Transloc, Mihai Paraschiv, a anunțat că au fost instalate camere în două autobuze: „Au fost montate camere în două autobuze pentru a spori siguranța cetățenilor. În cazul unui incident, imaginile vor fi puse la dispoziția organelor de cercetare penală”.

Sisteme de supraveghere au fost montate și în câteva stații de autobuz din oraș. “Sunt montate în zonele cu probleme: la Piața Centrală, 9 Mai, cap de linie Liceul Sportiv, Artego. Urmează să montăm și în stația de la Rostramo”, a mai anunțat Paraschiv.

Municipalitatea va cumpăra 11 troleibuze de ultimă generație ce urmează să intre în circulație în prima parte a anului viitor. De livrare se va ocupa Solaris Bus & Coach, lider european în producţia de vehicule electrice pentru transport public. Valoarea contractului se ridică la 4,5 milioane de euro, iar banii vin, în mare parte, de la Ministerul Dezvoltării.

 Toate troleibuzele vor fi dotate cu aer condiţionat, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video şi un sistem de numărare a pasagerilor.

Vizualizări: 1,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: