Ce descoperire a făcut Niculina Stoican

Cântăreaţa de muzică populară Niculina Stoican se ocupă şi de organizare de evenimente, de când este director la Ansamblul „Maria Tănase” din Craiova. Ziua Olteniei a fost sărbătorită aşa cum se cuvine la Craiova, printre multe evenimente fiind şi o expoziţie de uniforme militare colecţionate de un craiovean.

Niculina Stoican este cea care l-a descoperit pe colecţionar şi l-a convins să organizeze o expoziţie. „Doamna Niculina a venit la Centrul Militar şi a văzut ce am colecţionat. Este prima persoană care mă invită să arăt lumii ce bogăţii am strâns de-a lungul anilor. Este pentru prima dată când am scos exponatele spre a fi văzute şi de alte persoane decât de prieteni. Cred că este o manifestare inedită. Am venit cu un camion în faţa Teatrului Naţional din Craiova plin cu însemne militare şi uniforme”, a spus Leontin Ciucă.

Bărbatul are mii de obiecte în colecţia personală. „După moartea bunicului, am găsit la el câteva costume militare, de prin Primul Război Mondial. Am mai luat câteva decoraţii de la tatăl meu, el fiind militar de carieră, şi de aici a pornit totul. Am strâns de-a lungul anilor mii de obiecte pe care până acum patru ani le ţineam acasă, ba expuse, ba prin cutii pe balcon. În ultima perioadă, cu ajutorul celor de la Cercul Militar Craiova, le-am expus acolo”, a mai spus colecţionarul craiovean, citat de ziarul Libertatea.

Vizualizări: 4,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: