Concert senzaţional al lui Alexandru Tomescu la Coloana Infinitului

Circa două mii de persoane au participat sâmbătă seara la concertul extraordinar pe care faimosul violoncelist Alexandru Tomescu l-a susținut în parcul Coloanei Infinitului din Târgu Jiu. La doi pași de faimoasa operă brâncușiană, sunetele vioarei Stradivarius au răsunat divin, publicul fiind extrem de încântat de ceea ce i s-a oferit pe scenă. Muzica a fost combinată cu desenele din nisip realizate de Ana Munteanu, ea reușind să reproducă operele lui Constantin Brâncuși într-un mod în care nimeni altcineva nu a reușit până acum să o facă.

Alexandru Tomescu nu a fost pentru prima dată la Târgu Jiu, cu un deceniu și jumătate în urmă acesta reușind să câștige în orașul lui Brâncuși prima ediție a festivalului Orpheus, un festival care, între timp, a devenit internațional, a XV-a ediție a acestuia fiind organizată chiar în week-end, artistul fiind cel care a înmânat premiile câștigătorilor. Tomescu a concertat la Târgu Jiu și anul trecut, dar acum a fost primul care a cântat la un concert organizat în premieră în Parcul Coloanei Infinitului. Artistul a remarcat decorul deosebit în care se afla și s-a declarat extrem de încântat de zona respectivă, mai ales că turneul pe care îl face prin țară are loc în săli de spectacole sau chiar catedrale.

„Suntem în mijlocul naturii, într-o comuniune foarte frumoasă cu vântul, cu stelele și, bineînțeles, cu operele marelui nostru Constantin Brâncuși. Cu toată atmosfera care s-a creat în acest parc am avut senzația că am ajuns în altă țară. Ceea ce se petrece în această seară aici poate fi în Austria sau în America sau oriunde altundeva”, a spus artistul în deschiderea concertului său. El și-a menținut părerea inclusiv la finalul spectacolului, când a ținut o sesiune de autografe și fotografii pentru fanii săi, oamenii stând la coadă pentru a-l întâlni personal. „M-am simțit foarte bine aici, atmosfera și locul acesta a fost la fel ca la Viena sau Los Angeles. Am înțeles că este primul concert care se ține aici și eu sper să fie primul dintr-o lungă serie de evenimente și festivaluri muzicale. Târgu Jiul mi se pare că este un oraș care începe să se definească prin cultură, ceea ce este un lucru foarte bun și nou în România”, a declarat Tomescu.

 Totul, la superlativ

Alături i-a fost Ana Munteanu, cea care a desenat cu ajutorul nisipului operele lui Brâncuși, desenele făcute de ea fiind proiectate pe un uriaș ecran amplasat lângă scena de concert. „Nu am mai făcut niciodată până acum desene care să reproducă operele lui Brâncuși. Am fost nevoită să improvizez permanent pe scenă și cred că am reușit să mă apropii cât de cât de ceea ce publicul de aici știe foarte bine că Brâncuși a lăsat pentru oraș”, a menționat artista.

Publicul a fost extrem de încântat de spectacolul de care a avut parte, cele 1000 de scaune aduse de organizatori în Parcul Coloanei fiind insuficiente. Oamenii au stat în picioare sau chiar pe iarbă pentru a urmări un concert despre care se va vorbi de acum încolo doar la superlativ. „Eu sunt gorjean, dar stau în București de peste 20 de ani și acum sunt invitat aici la o nuntă. Vă mărturisesc că am plecat de la nuntă ca să îl văd pe Tomescu. L-am văzut la București în concert, dar aici, la Coloană, este ceva unic. Nu cred că va mai fi vreo ocazie de acest gen”, a mărturisit Dragoș Vâlceanu, unul dintre spectatorii entuziasmaţi de concertul de sâmbătă seara. „Este o idee foarte bună și aș vrea să fie în fiecare zi la fel. Așa arătăm și noi a oraș european. Micuț, dar cultural și asta contează”, a mărturisit un alt spectator.

Vizualizări: 2,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: