Coronavirus, 15 martie, live text: Număr uriaș de decese în Italia

20.35: Circa 2.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus şi 100 de decese provocate de Covid-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Spania, cea mai afectată ţară din Europa după Italia, au declarat autorităţile duminică, citate de AFP. Conform celui mai recent bilanţ, în Spania au raportate până în prezent un număr de 7.753 de cazuri de infectare şi 288 de decese.

20.30: Germania îşi va închide în mare măsură, începând de luni, frontierele cu Franţa, Austria şi Elveţia, din cauza coronavirusului, au afirmat duminică surse guvernamentale ale agenţiei dpa. Măsurile ar urma să intre în vigoare la ora 8 dimineaţa (07.00 GMT).

19.20: Situația devine tot mai dramatică în Italia. În 24 de ore au murit 368 de persoane și au fost înregistrate 3.590 de cazuri noi. Numărul total de decese în Italia este de 1.809, iar numărul total de îmbolnăviri 24.747.

17.20: Din cei 139 de români infectați, 11 sunt cadre medicale.

17.15: Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus ajunge la 139, după ce alte 8 persoane au fost confirmate cu virusul Covid-19. Dintre cei 139 de cetățeni care au contactat virusul, nouă sunt declarați vindecați și au fost externați. Astăzi au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.

13.35: O treime din angajații penitenciarelor vor rămâne acasă începâd de luni și vor primi sarcini care pot fi îndeplinite de la domiciliu, transmite ANP printr-un comunicat de presă trimis duminică.

13.30: În România au fost confirmate, până acum, 131 infecții cu coronavirus. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că cele opt persoane confirmate duminică sunt persoane care au fost în contact cu pacientul de la Gerota și senatorul PNL de Constanța Vergil Chițac. Cele opt persoane sunt asimptomatice și erau în izolare sau în carantină.

12.10: București este pe primul loc la cazurile de coronavirus - 36, capitala fiind urmată de județele: Hunedoara - 18, Timiș - 15, Constanța - 9, Arad - 7, Caraș Severin - 5, Iași - 4, Covasna - 4, Brașov - 4, Mehedinți - 2, Neamț - 2, Satu Mare - 2, Cluj - 2, Mureș - 2, Dolj - 1, Maramureș - 1. 

12.00: China a anunţat duminică 20 de noi cazuri de contaminare cu coronavirusul în 24 de ore, dintre care 16 sunt ale unor persoane venite din străinătate.

11.10: Două televiziuni intră în dezinfecție în contextul crizei legate de noul coronavirus. Este vorba despre studioul Antenei 3 și cel al B1 TV. Mai exact, Antena 3 a făcut deja igienizarea în studiouri, în această după-amiază. Una dintre emisiuni, Esențial, prezentată de Ana Maria Roman, a fost prezentată timp de două ore din curtea stației. Și studioul și redacția B1 TV vor terece de asemenea prin dezinfecție, în această seară, de la ora 23.00, timp în care vor difuza pe post documentare și reluări. 

11.05: Un invitat într-o emisiune de la Televiziunea Publică a fost depistat cu coronavirus la scurt timp după ce a întregistrat în platorurile TVR. Din informațiile Paginademedia.ro, invitatul (care a fost la emisiunea Vreau să fiu sănătos) este rudă cu o doctoriță de la spitalul MAI Gerota, unde a fost tratat fostul ofițer întors din Israel, de la care au pornit mai multe cazuri. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, câțiva angajați TVR care au intrat în contact cu invitatul - inclusiv prezentatoarea emisiunii - sunt în izolare la domiciliu și țin legătura cu Direcția de Sănătate Publică.

11.00: Echipajul de la bordul unei curse aeriene al companiei JetBlue s-a confruntat cu o situație revoltătoare după ce un pasager care aștepta rezultatul testului pentru coronavirus s-a aflat la avion, fără a anunța acest lucru, și a anunțat la aterizare că este diagnosticat pozitiv. El nu va mai avea voie să circule cu această companie aeriană, scrie CNN.

10.54: Toate slujbele religioase oficiate de Papa Francisc de Paști, în aprilie, se vor ține în absența credincioșilor, ca urmare a pandemiei de coronavirus, a anunțat duminică Vaticanul, o decizie fără precedent în epoca modernă, notează Reuters.

10.25: Medicii, polițiștii, pompierii și alte categorii profesionale implicate în lupta cu coronavirusului au demarat ample campanii pe paginile de socializare, cu mesajul "Stați acasă!".

10.20: Președintele PMP, Eugen Tomac, este blocat în SUA, acolo unde a mers acum două zile la un eveniment organizat de Partidul Republican. Acesta a spus că nu a estimat faptul că SUA va bloca toate zborurile către Europa.

08.40: Smiley s-a autoizolat la domiciliu după ce a venit sâmbătă din Los Angeles. Acesta a spus că este o decizie luată de el, pentru că la aeroport nu l-a întrebat nimeni nimic. Și membrii staff-ului său au luat aceeași decizie, pentru a evita orice risc.

08.30: Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Edupedu.ro, că va solicita cu siguranță să se prelungească suspendarea cursurilor dincolo de data de 23 martie, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că va decreta de luni starea de urgență în România.

„Cu siguranță voi solicita să se prelungească suspendarea cursurilor, de fapt eu am susținut în comitetul de urgență în mod special să se precizeze în hotărâre posibilitatea de prelungire, pentru că nu știam evoluția și era mai bine să fim acoperiți. La momentul de față susțin prelungirea pentru că astfel îi protejăm pe copii”, a declarat Monica Anisie.

Întrebată pentru cât timp ar putea fi suspendate cursurile, Monica Anisie a spus că „depinde și cât evoluează lucrurile de la o zi la alta. Decizia va fi luată la momentul discuției în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a precizat ministrul educației.

Voci din învățământ și nu numai cer suspendarea cursurilor până după Paște.

Vizualizări: 4,152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: