Corpul de control al ministrului Educației pune presiune pe directorii de școli din Gorj

update: Se pare că doar doi sau trei directori au renunțat la spor, restul au făcut o petiție. Ișfan ar fi primit termen de la minister să rezolve problema.

Mai mulți directori de la cele peste 20 de școli unde se acorda spor de calculator au renunțat deja la acest drept după ce au fost chemați la discuții cu reprezentanții Corpului de Control al ministrului Educației. Statele de plată au fost refăcute, aprobate de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), iar luni profesorii își vor primi banii. Salariile sunt întârziate o săptămână pentru că șeful ISJ Gorj consideră sporul ilegal, dar directorii nu vor să dea decizii de anulare pentru că secretarii, contabilii și informaticienii care îl au l-au câștigat în instanță. Pentru că directorii nu au cedat la presiunile lui Ișfan, ministerul i-a trimis întăriri inspectorului școlar general.

“Și-au trimis la server statele de plată legal constituite, fără acel spor și vor primi banii. Cred că toată lumea va înțelege că acest spor este ilegal. Eu nu înțeleg cum poți să lucrezi 40 de ore într-o săptămână la calculator. Mie îmi pare rău că profesorii din școlile respective au de suferit pentru că unii nu înțeleg legea. Eu sper să se rezolve problema, iar luni să primească banii toată lumea”, a explicat Ion Ișfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Corpul de Control încă nu a plecat de la sediul ISJ, unde au fost invitați toți directorii școlilor care au avut solicitări pentru sporul de calculator. În timp ce Inspectoratul Școlar susține că acesta este ilegal, conducătorii unităților de învățământ susțin că nu au o bază legală prin care să sisteze plata acestuia. Directorii, secretarii, contabilii și informaticienii din peste 20 de școli din județul Gorj au beneficiat până acum de un spor de 15 % din salariu pentru că stau în fața calculatorului la serviciu.

Vizualizări: 5,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: