Cristian Sîrghi, noua achiziție a Pandurilor

Fundașul Cristian Sîrghi este noua achiziție a Pandurilor, fostul jucător de la Oțelul Galați fiind legitimat la Târgu Jiu cel puțin până la sfârșitul actualei ediții de campionat. Directorul sportiv Robert Bălăeț a fost cel care l-a și prezentat oficial pe acesta în conferință de presă, el neexcluzând posibilitatea ca în funcție de locul pe care Pandurii îl va ocupa în clasament la finalul campionatului, Sîrghi să își prelungească șederea la Târgu Jiu. „Îl cunosc personal de foarte mult timp și împreună cu antrenorul am făcut eforturi pentru a-l aduce la acest final de campionat. Sunt convins că ne ajută în atingerea obiectivului. A semnat până la vară, la vară sunt mai multe necunoscute. Am o înțelegere cu el, vedem ce va fi, dacă totul va fi ok nu cred că va zice nu la o nouă propunere”, a menționat Bălăeț.

„Încerc să mă adaptez”

Noul pandur recunoaște că nu îi prea știe pe noii săi colegi de echipă. În afară de Răzvan Stanca și alți 2-3 băieți, restul lotului este o necunoscută pentru Sîrghi, așa cum e, de fapt, și pentru cei mai mulți suporteri, elevii lui Stoican mai având multe de dovedit pe teren până le vor fi învățate numele. El recunoaște că a ajuns la Târgu Jiu pentru că nu și-a găsit o ofertă mai bună în străinătate, până la începutul anului jucând în Cipru, la Ermis Aradippou. „Sincer, am așteptat puțin mai mult ceva de afară, nu mi-a ieșit, am mai avut două variante din țară și am ales pe Flavius și Pandurii, implicit. Sincer cunosc vreo 4 jucători, care au mai jucat în Liga I. Pe Stanca îl știu cel mai bine, are și numele cel mai sonor. Nu stau să mă gândesc foarte mult la ce se va întâmpla, la ce va fi, încerc să mă adaptez cât mai mult la prezent”, a menționat noul jucător al Pandurilor.

Sârghi a început deja antrenamentele la Târgu Jiu, dar nu va face deplasarea pentru meciul de vineri cu Concordia Chiajna, echipă la care a și evoluat în trecut. Antrenorul Flavius Stoican speră să îl aibă în lot la meciurile de săptămâna viitoare. „Face cu noi antrenamente de 2 zile, astăzi a făcut vizita medicală, sper să ne ajute cel puțin la meciul de la Târgu Mureș. O să rămână acasă cu preparatorul fizic, o să aibă un test să vedem la ce nivel este și în funcție de acest test o să iau o decizie dacă vine după noi sau nu la Târgu Mureș pentru că la meciul de la Chiajna nu mă bazez pe el”, a explicat Stoican.

Nu au om de gol!

Între timp, la Pandurii rămâne nerezolvată problema atacanților, echipa neavând un om de gol, asta după ce, anul trecut l-a dat pe golgheterul campionatului, de exemplu. Directorul sportiv Robert Bălăeț spune că problema va fi tot mai greu de rezolvat de acum încolo. „Am contactat zeci de atacanți, nu unul, dar liberi și buni nu se prea găsesc, pentru că toți semnează până vara. Condițiile sunt foarte dure. În România am vrut să iau ceva cu împrumut, nu s-a concretizat, iar străinii fug de România. Nu am vrut să iau niște nume pe care nu le cunoșteam absolut deloc”, afirmă Bălăeț.

Vizualizări: 970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: