Decizii de pensionare anulate după nouă luni

Casa de Pensii Gorj e amenințată cu instanța de judecată după ce a anulat trei decizii de pensionare după nouă luni. Trei energeticieni au fost anunțați că trebuie să restituie banii pe care i-au încasat în ultimele nouă luni. La auzul acestei vești, unul dintre ei a ajuns la spital după ce ar fi făcut atac de cord, spune sindicalistul Constantin Crețan. 

În total, au fost trei decizii de pensionare care au fost anulate după nouă luni. În tot acest timp, oamenii au rămas acasă și au primit pensie, dar Casa de Pensii le-a transmis acum că, de fapt, nu se încadrau în Legea 197 și că mai trebuie să muncească până vor ieși din câmpul muncii.

 „În ultimele două luni, au anulat trei decizii de pensionare ale unor energeticieni de la Rovinari. Trei oameni care au ieșit la pensie. După nouă luni, să-i anulezi decizia de pensionare și să-i spui să meargă înapoi la serviciu sau să restituie sumele de bani. Unul dintre ei a avut un atac de cord și a fost internat în spital. Eu le atenționez în instanță Casele de Pensii că a pus în pericol viața acestui om. Omul încă e în spital”, anunță Constantin Crețan, la Radio Infinit. 

Sindicalistul amenință că va da în judecată Casa de Pensii Gorj și că va cere daune în aceste cazuri.  „Culmea, CEO a eliberat adeverință pe 197 și oamenii au ieșit la pensie corect pe 197. S-a găsit cineva de la Casa de Pensii să spună că nu trebuie să aibă condiții deosebite de muncă că așa am hotărât noi. Eu le-am spus să nu meargă la serviciu. Celălalt e în spital. O să le cerem daune morale. Altul a ajuns la spital tot de supărare. Unul are 54 de ani, unul 57, altul 58”, a mai spus Crețan.

Casa de Pensii Gorj nu a avut o reacție publică vizavi de aceste situații. 

Vizualizări: 12,972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: