Donație din Franța pentru spitalele din Gorj. Politicienii au uitat că e campanie!

Mai multe TIR-uri cu echipamente medicale și mobilier au ajuns la spitalele din Târgu-Jiu și Rovinari, altele urmează să ajungă la celelalte spitale din județ. Inițiativa a fost a lui Nicolae Ivăniș, coordonator politic al ADN Gorj. Acesta spune că politicieni de mai multe culori politice l-au ajutat să finalizeze acest demers, făcând referire la Romanescu și Filip de la PNL, la Cosmin Popescu de la PSD. Unii dintre ei îi sunt contracandidați lui Ivăniși la alegerile locale din 27 septembrie.

Ivăniși a spus la un post de televiziune că demersurile au început acum câteva luni: “La începutul pandemiei, sunam ca toată lumea, în stânga, în dreapta, conexiunile pe care le aveam și eu cu cei conectați la fenomenul Covid. Printre altele am avut și în Franța o conexiune, mi-au spus atunci că ne pot ajuta cu echipamente medicale. Eu abia am apucat, au zis că o să-mi trimită un TIR”.

Ivăniși spune că cel care a condus pentru un scurt timp spitalul din Târgu Jiu, cât a fost managerul Vienescu în concediu medial din cauză că avea Covid, nu a fost interesat de donații. A fost nevoit să sune președintele Consiliului Județean Gorj, pe Cosmin Popescu. “Oamenii mă sunau să le dau un număr de contact de aici, le spuneam că managerul are Covid, nu știam ce să mai mint. Eu relațional nu eram prea bine, nu mă cunoșteam nici cu Cosmin Popescu, nu aveam vreo relație, nici cu altcineva la modul ăsta”, a spus Ivăniș la Gorj TV. “Când am vorbit cu Cosmin Popescu, pe mine m-a surprins, să știi. M-a surprins la propriu. El, Filip (n.r. - primarul din Rovinari), cel puțin, a doua zi a făcut toată documentația, acolo a și venit primul TIR. Apoi la Târgu Jiu, că între timp a venit Vienescu, a ajuns un TIR la pasarelă”, a spus Ivăniș. Acesta a precizat că urmează să ajungă alte TIR-uri cu echipamente medicale la spitalele din Târgu Cărbunești, Motru, Bumbești Jiu și Târgu Jiu.

“Nu contează că ești PSD, că ești PNL, că ești ADN, când îți apare o cauză benefică urbei, ce faci, te întrebi la ce partid este fiecare? Au fost exemplari pe zona asta, ceasuri elvețiene”, a concluzionat coordonatorul politic al ADN Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 2,152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: