Două blocuri de pe Bulevardul Victoriei vor fi reabilitate termic

Primarul Marcel Romanescu a anunţat, în cursul zilei de astăzi, prin intermediul unei reţele de socializare, că a primit finanţarea, prin fonduri PNRR, pentru reabilitarea termică a două blocuri din Muncipiul Târgu Jiu.

 

 

Este vorba despre blocurile 54 şi 52, din Bulevardul Victoriei.

 „Am semnat contractele alături de administratorii asociațiilor din care imobilele fac parte: doamna Blănaru Lucreția și domnul Pîrvan Dumitru.  În cazul primului bloc, valoarea intervențiilor depășește 1 milion de euro (peste 5 milioane de lei), iar în privința blocului nr. 52, suma se apropie de 400.000 euro (1,9 milioane lei). Lucrările de care vor beneficia cele două construcții constau în:reabilitare termică (anvelopare), termoizolare planșeu pod, refaceri trotuar de gardă (pentru protejarea fundației), diverse reparații locale, sisteme alternative de producere a energiei electrice (panouri fotovoltaice care vor asigura consumul de energie din spațiile comune), reabilitarea și modernizarea instalațiilor de iluminat pentru spațiile comune, sisteme inteligente de umbrire, sistem inteligent de reglare a instalațiilor electrice, montarea de tâmplărie performantă, cu rama din PVC”, a transmis edilul.

Marcel Romanescu spune că mai sunt şi alte proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, tot pentru reabilitarea blocurilor.

Galerie foto




Vizualizări: 1,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: