Elevii merituoşi din Băleşti, în tabără la Săcelu

Copiii din comuna gorjeană Băleşti cu rezultate bune la învăţătură vor merge vara aceasta în tabără, la Săcelu. Bugetul este unul de austeritate, spune primarul Mădălin Ungureanu, care a ne-a mărturisit că şi-ar fi dorit ca vara aceasta să trimită elevii merituoşi la munte.

Cei mai buni 15 elevi din comuna Bălești vor fi răsplătiţi de autorităţile locale pentru că au înregistrat rezultate bune la învăţătură în anul şcolar 2017-2018. Este vorba de elevii de la clasa a V-a până la a VIII-a, care vor merge vara aceasta în tabără în staţiunea gorjeană Săcelu. Este cel de-al doilea an când autorităţile locale răsplătesc copiii deștepți. În 2017, cei mai buni elevi din Bălești au beneficiat de un sejur pe litoralul românesc.

De această dată, spune primarul Mădălin Ungureanu, fondurile sunt reduse. ”Vara asta continuăm obiceiul început anul trecut, copiii cu cele mai bune rezultate la învăţătură vor merge într-o tabără, dar de data aceasta la Săcelu, fiind un buget de austeritate. Vor sta acolo, în tabără la Săcelu, timp de 6 zile. Am ţinut obiceiul și de data aceasta ca să încurajăm copiii, să aibă rezultate bune cât mai mulţi. Aş fi vrut să-i trimit la munte de data aceasta, pentru că anul trecut au fost la mare, dar situaţia este dificilă în ceea ce priveşte partea financiară”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești.

Copiii vor fi supravegheaţi pe perioada desfăşurării taberei de doi profesori. Autorităţile locale au alocat în jur de 6.000 lei pentru această deplasare. În 2017, primăria a avut posibilitatea să aloce un buget mai consistent pentru tabăra elevilor, este vorba de 10.000 lei.

Vizualizări: 1,625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: