Fondul Științescu Vâlcea își deschide porțile pentru proiecte din Gorj

Fundaţia Comunitară Vâlcea a lansat pentru prima dată racheta Fondul Științescu în județul Gorj. Cei interesaţi îşi pot înscrie proiectul printr-o scrisoare de intenție până la data de 18 decembrie 2024, ora 16:00, prin completarea modelului disponibil pe pagina web a programului: https://valcea.stiintescu.ro/

Eşti pasionat de STE@M (ştiinţă, tehnologie, inginerie, artă digitală, matematică)? Eşti profesor şi doreşti o finanţare pentru a dezvolta proiecte care îi fac pe elevi să îndrăgească domeniile STE@M? Eşti elev, ai un proiect interesant şi vrei să îl implementezi?  Intră pe valcea.stiintescu.ro si citește mai multe ghidul programului și detaliile despre eligibilitate și procesul de aplicare.

Prin acest fond, Ştiinţescu oferă oportunitatea mentorilor pasionați de științe şi tehnologie să dezvolte și să deruleze proiecte educaționale creative, bazate pe aplicații practice, cu scopul de a insufla pasiunea lor copiilor şi tinerilor între 5 şi 19 ani din județele Gorj și Vâlcea. Științescu se bucură de proiecte educaționale ce propun o abordare multidisciplinară, colaborativă și aplicată a științelor.

Bugetul inițial al fondului este de 140.000 RON, urmând să fie modificat în funcție de cât de multe proiecte sunt finaliste și de câți susținători se alătură. 

În perioada înscrierilor (18 noiembrie 2024 – 17 ianuarie 2025), potenţialii aplicanţi pot beneficia la cerere de sesiuni online de consultare şi mentorat în vederea întocmirii aplicaţiilor.

Un juriu dedicat şi pasionat la rândul lui de ştiinţe şi tehnologie va selecta proiectele cele mai merituoase pentru a fi finanțate.

“Sunt tare bucuroasă că lansăm Fondul Științescu în Gorj. Științescu este un program necesar la nivel național și sperăm să ajungem în cât mai multe comunități așa cum am ajuns cu Caravana STEAM la Novaci, cu Târgul de științe la Târgu Jiu sau cum au ajuns partenerii de la Be Teen la Peștișani și Bălănești cu proiectul EduPower. Eu am văzut prima dată un micro-controller în anul III de Politehnică, iar elevii echipelor de robotică știu să programeze plăcuțe Arduino din clasa a X-a sau a XI-a. Mai mult decât atât, au răbdare să îi inițieze pe colegii mai mici, chiar și din clase primare, în timpul lor liber.” (Gabriela Solomon – manager de program Fondul Științescu la Fundația Comunitară Vâlcea)

Programul este implementat la nivel local de Fundația Comunitară Vâlcea, susţinut de Federația Fundațiile Comunitare din România - FFCR, cu sprijinul finanțatorului național Romanian American Foundation în programul Generozitate pentru viitor și ai finanțatorilor locali PSS Prosoft Solutions, alături de sportivii și donatorii de la Vâlcea Forest Run. 

Mai multe detalii: https://valcea.stiintescu.ro/

Galerie foto



Vizualizări: 558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: