Gorj: Sală de sport făcută de stat pe un teren privat, nefolosită. Chiria era uriașă

Compania Națională de Investiții (CNI) a construit la Săcelu o sală de sport care nu a fost folosită oficial niciodată. Investiția care acum a început să se degradeze a fost realizată pe un teren privat, iar proprietarii au solicitat administrației locale o chirie pe care nu și-a putea permite. Aceste nereguli se regăsesc într-un raport al Curții de Conturi, folosit de actualul primar pentru a face acțiune în instanță să clarifice situația.

 Sala de sport din Săcelu a fost construită în urmă cu mulți ani, doar pentru a se bifa o investiție în plus pe agenda primarului, dar și pentru a câștiga ceva bani proprietarii terenului pe care aceasta a fost construită.

”Sala de sport a fost predată de CNI primărie, dar nu a fost folosită niciodată oficial. A mai fost deschisă cu acordul autorităților pentru tinerii și copiii din comună. În interior arată bine, dar la exterior a început să se degradeze pentru că s-a făcut cu materiale care nu rezistă la umiditate. Mai mult decât atât, sala de sport e pe un teren privat, iar proprietarii au solicitat o chirie de 3.000 de euro pe lună”, a declarat primarul Gheorghe Dumitrelea.

Problema a fost sesizată și de reprezentanții Curții de Conturi care au solicitat primarului să rezolve situația. ”În raportul Curții de Conturi ni se cere clar să rezolvăm această situație cu plata chiriilor. Eu cred că totul a fost premeditat, ca niște șmecheri să primească niște bani cu bună știință.  Eu voi deschide o acțiune în instanță în baza raportului celor de la Curtea de Conturi, iar cei care se fac vinovați să plătească. S-a întâmplat totul în mandatele predecesorilor mei. Nu poți să ceri chirie de 3.000 de euro pe lună pentru o sală de sport nefuncțională”, a mai spus edilul din Săcelu.

Vizualizări: 2,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: