Încasări record la Băile Săcelu. Staţiunea va fi deschisă şi în septembrie!

Staţiunea balneară Săcelu s-a bucurat în acest sezon de un număr foarte mare de turişti. Peste cinci mii de persoane au trecut pragul staţiunii pentru a se bucura de tratamentul cu nămol, recomandat în afecţiunile reumatismale. Reprezentanţii Bazei de Tratament Săcelu spun că este primul an în care mii de oameni vin în staţiune, majoritatea din afara judeţului. Dovadă că și încasările au crescut semnificativ pentru staţiunea ce aparţine Complexului Energetic Oltenia.

Băile Săcelu au atras în acest an mii de turiști din alte județe însă a fost la mare căutare și în rândurile minerilor. Solicitările sunt atât de numeroase că stațiunea va fi deschisă şi în luna septembrie, anunţă administratorul acesteia. Ștefan Cherciu, administratorul Bazei de Tratament Săcelu, spune că în acest an peste 1.400 de mineri au solicitat bilete în staţiune. ”Vin mulţi şi spun că e mai tare decât Techirghiol, păcat că mai trebuie investiţi bani aici, dacă s-ar mai investi ar fi totul ok. Avem clienţii din minerit, cei cu bilete, peste 1.100, ceea ce până acum nu s-a întâmplat cu toate că am avut locuri disponibile şi anul trecut, am avut aceeaşi bani alocați pentru biletele din minerit dar nu s-au îndreptat spre noi decât 600 de mineri. Anul acesta avem solicitări şi vom ajunge undeva la 1.400 de mineri, chiar au venit, vom funcţiona chiar şi în luna septembrie, avem cereri şi pentru luna septembrie, sperăm și timpul să fie favorabil”, a spus Ștefan Cherciu, administratorul Bazei de Tratament Săcelu.

Contract cu Casa de sănătate

Că staţiunea a mers foarte bine în acest an o spun și încasările extrem de ridicate. Peste 300.000 de lei au intrat în conturile CE Oltenia de pe urma clienților externi. ”Dacă am ridica puţin standardul confortului ar fi mult mai bine și am putea atrage mai mulţi turişti. Ca și număr, în mod sigur peste cinci mii de turiști au trecut vara aceasta. Încasări externe avem până la momentul acesta peste 300.000 de lei la care se adaugă cei cu bilete”, a mai spus Ștefan Cherciu. Una din soluțiile ca această stațiunea să fie în topul preferințelor turiștilor ar fi ca ea să  beneficieze de o investiție majoră și să fie încheiat un contract cu Casa de Pensii. În acest mod, stațiunea nu ar mai fi deschisă doar două luni pe an. ”Cei care vin cu bilete beneficiază și de alte tratamente, fizioterapie, băi calde în interiorul bazei de tratament, în funcție de ce-i recomandă medicul. Eu sunt nemulţumit că nu pot să conving conducerea complexului să facem o investiție mai de amploare ca să putem încheia și noi contract cu Casa de Pensii, să putem funcţiona pe tot parcursul anului, nu numai în cele două luni pe an”, a mai spus Cherciu.  Ultima dată Băile Săcelu au fost amenajate în urmă cu trei ani.

Vizualizări: 5,856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: