Incendiu la ATI Covid Piatra Neamț. Opt oameni au murit

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seară la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Șapte persoane au murit. Se pare că erau pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, Irina Popa, a declarat că până în acest moment, șapte persoane sunt decedate, dintre pacienții surprinși de incendiu în Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț.

„Șapte persoane sunt decedate ca urmare a incendiului produs la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Incendiul este lichidat, nu au fost afectate și alte secții. Se pare că erau persoane cu COVID-19”, a spus Popa.

”Victimele sunt arse”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. Alți pacenți au fost evacuați dar nu se știe starea acestora.

Incendiul a izbucnit la etajul al doilea, în secția ATI. Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului.

actualizare: „În urma incendiului, şapte persoane au decedat, una prezintă semne vitale slabe şi una (medicul de gardă) prezintă arsuri de gradul II şi III pe 80% din suprafaţa corporală. Alţi 8 pacienţi, internaţi într-un salon alăturat, care au fost salvaţi, vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi”, a mai transmis IGSU.

De asemenea, sursa citată precizează că „O ambulanţă SMURD cu medic şi o autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Iaşi încep deplasarea către Piatra Neamţ, pentru transportul victimelor către Spitalul Judeţean Iaşi”.

La rândul său, Spitalul Judeţean Neamţ a transmis sâmbătă seara că în secţia ATI erau internaţi în două saloane 16 pacienţi.

„Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI - unde erau internaţi, în două saloane, 16 pacienţi. La acest moment şapte dintre pacienţi sunt decedaţi, iar al optulea se află în stare critică. În acelaşi timp, un medic care se află în secţie se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalţi pacienţi nu mai pot fi îngrijiţi în secţia de ATI şi urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferaţi către alte spitale. Incendiu a fost lichidat de către echipele ISU Neamţ. Conducerea SJU Piatra Neamţ îi asigură pe pacienţi că, în continuare, echipa medicală este la muncă şi intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalţi pacienţi internaţi în celelalte secţii ale unităţii medicale”, se arată în comunicatul Spitalului Judeţean Neamţ”, arată comunicatul de presă al Spitalului Judeţean Neamţ.

actualizare: Până la ora 20:25, erau confirmați 8 morți și un alt pacient grav rănit.

Vizualizări: 1,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: