Minoră de 14 ani, pusă să se prostitueze

Patru persoane din judeţul Caraş-Severin sunt cercetate într-un dosar ce face referire la mai multe acte sexuale în care victimă a fost o fată de 14 ani, procurorii DIICOT şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) efectuând joi, 30 septembrie, percheziţii la domiciliile suspecţilor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT Caraş-Severin, dosarul are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, act sexual cu un minor, folosirea prostituţiei infantile şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

"În cauză s-a reţinut faptul că în cursul anilor 2020 - 2021, un număr de patru persoane din judeţul Caraş-Severin, cu vârste cuprinse între 49 şi 21 de ani, au recrutat şi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei, o minoră în vârstă de 14 ani, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei. În acest sens, traficanţii au recrutat, transportat şi adăpostit victima minoră, în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu diferite persoane", se arată în comunicatul DIICOT Caraş-Severin.

Recrutarea şi manipularea victimei a avut la bază fie metoda "lover-boy", fie promisiunea unor câştiguri facile, având în vedere starea materială precară a minorei.

Procurorii arată că pentru întreţinerea raporturilor sexuale cu victima, clienţii achitau sume cuprinse între 50 - 150 lei.


Totodată, traficanţii au întreţinut la rândul lor, în mod repetat, raporturi sexuale cu victima, susţin anchetatorii.

"De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că o parte dintre clienţi cunoşteau atât faptul că victima este minoră, fapt care se putea observa şi din nivelul de dezvoltare fizică a acesteia, cât şi faptul că persoana vătămată era exploatată de către traficanţi", precizează documentul citat.

Faţă de aceste persoane a fost începută urmărirea penală, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea serviciilor unei persoane exploatate şi folosirea prostituţiei infantile.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Caraş-Severin vor fi aduse, joi, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.

Acţiunea procurorilor şi poliţiştilor SCCO s-a realizat cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Timişoara, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin.

În cauză a fost asigurat suport tehnic de către Direcţia de Operaţiuni Speciale şi Biroul de Analiză a Informaţiilor Caraş-Severin.

Vizualizări: 10,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: