Orban acuză cenzura de la PNL Gorj

Președintele PNL, Ludovic Orban – candidat pentru un nou mandat la șefia partidului – acuză încălcări „grosolane” ale statutului de către susținătorii lui Florin Cîțu, care vor să-l împiedice să adune numărul necesar de voturi pentru moțiunea sa de candidatură. Orban a spus că sunt filiale în care nu i s-a permis să-și prezinte moțiunea de candidatură, nominalizându-i în sensul acesta pe liderii organizațiilor Gorj și Dolj.


Comisia de Organizare a Congresului PNL a stabilit că nu se pot supune la vot moțiunile de candidaturi până când acestea nu sunt prezentate în cadrul fiecărei filiale a partidului, deși această măsură nu e coformă statului, însă „așa s-a decis”, a comentat Orban, în cadrul filialeli PNL Cluj. El a continuat că a ținut să respecte prevederea și să meargă să-și prezinte moțiunea, dar sunt filiale care au sărit peste solicitarea sa.

„Liderii de la Dolj și Gorj au convocat consiliul director și au supus la vot moțiunea mea, fără să îmi dea dreptul statutar să vin să vorbesc cu membrii organizației și să îmi prezint programul”, a spus Orban.

Liderul PNL a subliniat că e șocat cum unii lideri de filiale au ajuns să recurgă la metode nestatutare pentru a-l scoate din competiția alegerilor pentru șefia partidului.

„Sunt șocat cum unii președinți fac tot posibilul ca membrii filialelor să nu-mi voteze moțiunea, adică se pretează la orice ca să nu permită candidatura mea. Unii nu au învățat că în politcă e bine să iei lucrurile așa cum sunt, să cauți să-i convingi pe oameni că democrația se bazează pe oameni de caracter”, a comentat Orban, în cadrul ședinței la care au fost prezenți și Emil Boc și Daniel Buda, liderii PNL Cluj care s-au angajat să-l sprijine pe Florin Cîțu.

 Moțiunea Cîțu a avut la Gorj 67 de voturi, iar moțiunea Orban - 19.

Vizualizări: 1,849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: