Povestea gorjeanului care crește porci mangalița. "Carnea este foarte sănătoasă și porcii nu sunt deloc pretențioși"

După ani întregi petrecuți peste hotare, un tânăr din Gorj a revenit acasă și a pus bazele unei afaceri mai puțin întâlnite în zona noastră. Crește porci mangaliţa în satul său natal. A început cu doi porci, în urmă cu patru ani, si a ajuns să aibă peste o sută. Munca în fermă nu e deloc ușoară, dar tânărul vrea să-și extindă afacerea. 

 

Marius Trăsnea este dintr-un mic sat din localitatea gorjeană Borăscu. După mulți ani în care a muncit prin țări străine, a decis să revină acasă și să fie propriul șef. A început o afacere inedită. Crește porci mangaliţa. "Am început cu doi purceluşi mici, în primul an. Apoi am ajuns la 130. În urmă cu patru ani, am început să cresc porci mangalița. Nu este deloc complicat. Nu sunt deloc pretențioși. Carnea este foarte sănătoasă. Are mai puţin colesterol decât uleiul. Este mai sănătos porcul mangaliţa neavând colesterolul atât de ridicat ca un porc tradițional", a spus Marius. 

Carnea conţine acizi graşi omega 3, 6 şi 9 şi poate fi consumată de cei care suferă de afecţiuni cardio-vasculare. Ca gust, se apropie de carnea de mistreţ. Porcii nu sunt deloc pretenţioşi. Au nevoie de mult spaţiu şi mâncare din belşug. "Într-un an, un porc mangaliţa ajunge la 200 de kilograme. Mediul lor este mocirla, nămolul, le place foarte mult mişcarea. Îi hrănim cu porumbi, lucernă", a mai spus tânărul. 

Galerie foto






Vizualizări: 8,759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: