Presa din Arad leagă atentatul cu bombă de un camion de Gorj

Omul de afaceri Ioan Crișan din Arad a fost asasinat - asta este prima ipoteză legată de explozia mașinii Mercedes în care se afla acesta sâmbătă.

Presa din Arad face o legătură între atentat și un transport ilegal de țigări. Polițiștii din Arad au confiscat luni, 24 mai, pe raza localității Sâmbăteni, peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă. Marfa era transportată cu un camion înmatriculat în județul Gorj, al cărui șofer a fugit.

Presa din Arad scrie că șoferul fugit încă nu a fost găsit și leagă acest episod de asasinea omului de afaceri. Unii spun că Ioan Crișan ar fi dat pontul poliției, alții că în curtea firmei lui a fost dus camionul. Ultima variantă are legătură cu o precizare din comunicatul remis marți de IPJ Arad, care făcea referire la faptul că autotrenul care transporta țigările a fost mutat în curtea unei societăți comerciale.

Reamintim că o mașină a explodat sâmbătă în parcarea unui supermarket din Arad, fiind vorba de mașina unui cunoscut om de afaceri local, Ioan Crişan. Bărbatul de 66 de ani a fost găsit carbonizat.

Omul de afaceri a mai avut parte de o incendiere a casei sale în trecut, iar acum câțiva ani i-a dispărut o sumă foarte mare de bani. Firmele lui au mai multe procese de executare silită, pentru datorii neplătite în termen. Este posibil ca afaceristul să fi avut mulți dușmani și astfel cercetările vor fi dificile.

Primele cercetări arată faptul că în urma exploziei scaunul pe care se afla Ioan Crișan a fost smuls din balamale și aruncat în plafonul mașinii. În comparație, celelate lucruri prinse cu balamale sau șururburi au fost găsite la locul doar, doar tapițeria a ars.


Acest aspect indică faptul că sub scaunul șoferului a avut loc o deflagrație și există posibilitatea ca bomba să fi fost plasată sub scanului șoferului. De asemenea, există indicii care arată că bomba ar fi fost acționată de la distanță. (A.A.)

Vizualizări: 15,944

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: