Primar: Noi avem proiectele, dar așteptăm banii

August este luna așteptată de toți primarii, fiind anunțată de guvern o rectificare bugetară, una mult dorită de administrațiile locale. Edilii speră să primească fonduri pentru finalizarea sau demararea unor proiecte.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că municipalitatea are nevoie de susținere, pentru a finaliza două obiective destul de importante. Mai exact, este vorba despre Casa de Cultură și bazinul de înot acoperit. 

”Sperăm că administrațiile publice locale vor fi ajutate de către Guvernul României în perioada imediat următoare, nu numai cele ale Partidului Național Liberal. Târgu Jiul are nevoie de susținere. Proiectele mari nu se pot realiza la Târgu Jiu decât pe finanțare europeană și pe finanțare guvernamentală. Avem două obiective finanțate de către Compania Națională de Investiții, iar aici mă refer la bazinul acoperit și la Casa de Cultură. De asemenea, așteptăm în acest an finanțarea pentru modernizarea centrului orașului, dar mai așteptăm finanțare și pentru cele 4 obiective legate de Bicentenarul Tudor Vladimirescu”, a spus Marcel Romanescu.

Romanescu mai  spune faptul că vor fi două repartiții. Una pe formula de calcul și una din fondurile Guvernului.

”Sunt două repartiții care se fac în perioada următoare. Una este pe formula de calcul în care fiecare UAT va primi o anumită sumă de bani și încă una pe fondurile care sunt la dispoziția guvernului. Am insistat pe acest lucru, tocmai pentru faptul că fiind anul lui Tudor Vladimirescu, proiectele pot să fie finanțate”, a mai declarat edilul.

La Târgu Jiu, proiectele sunt pregătite deja, însă lipsesc banii, spune Romanescu. ”Noi avem proiectele pregătite. Din momentul în care vine finanțarea, obiectivele pot fi scoase la licitație. Dacă sumele vor fi repartizate în luna august, undeva pe la jumătatea lunii septembrie putem demara lucrările. Nu ne mai rămâne decât să așteptăm banii”, mai spune Romanescu.

Nevoie de bani au și alți primari din Gorj. Toți speră ca cei aflați la cârma țării să le acorde sumele necesare pentru a putea finaliza anumite lucrări promise.

Vizualizări: 1,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: