Primarii, îngrijorați de cheltuielile sezonului rece: „Încercăm să punem bani de-o parte!”

Primari gorjeni se gândesc cu groază la iarna care va urma. Edilii se tem să nu ajungă în imposibilitatea de a plăti facturile la utilități din cauza prețurilor tot mai mari. Deși suntem în luna abia în luna august, ei se gândesc la soluții care ar putea fi puse în practică pentru a trece cu bine peste sezonul rece. Prioritare sunt școlile și spitalele.

Edilii sunt conștienți că trebuie făcute economii încă de pe acum pentru a face față lunilor de iarnă.
„Încercăm să punem bani de-o parte, să putem să facem față provocărilor care vor veni la iarnă pentru că instituțiile publice nu pot să rămână nici în beznă și nici în frig, pentru că ele găzduiesc bolnavi, copii, salariați și așa mai departe. Trebuie să facem lucrul acesta, din punctul meu de vedere, nu există alternativă. Vă spuneam, ce facem, lăsăm, de exemplu, școlile în beznă și copiii în frig? Există această variantă?! Nu cred! Eu, ca administrator, la asta mă gândesc foarte serios, nu ai soluții, nu poți să lași copiii în frig. (...) Sau ce faci? Lași bolnavii, la spital, în beznă și în frig? Sau în secția Chirurgie să se ia curentul când operează bolnavul?", a declarat primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, la Radio Infinit.


Mult mai dificil le este primarilor de comune să facă față cheltuielilor din cauză că bugetul lor este mai mic. Pentru ei prioritari sunt copiii, așa că au început să cumpere deja lemne, astfel încât să aibă asigurată căldura în sălile de clasă.


„Este o chestiune delicată, nu numai la noi ci în întreaga lume. Nu avem variante, nu stăm să ne plângem. Deja ne pregătim de iarnă, vom avea lemne, tot ce ne trebuie pentru începutul de an școlar", a afirmat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.


La Dănești, primarul nu a mai plătit oameni pentru a aduce și a tăia lemnele de foc destinate școlilor. Ca să scape de o cheltuială în plus, acesta a apelat la cetățenii care beneficiază de ajutor social.


"Și pentru că ne gândim la toate, iată că astăzi colegii de la serviciul administrativ împreună cu albinuțele noastre beneficiare de ajutor social, au tăiat, au spart, au cărat și aranjat lemnele la școala gimnazială din satul Barza, fiind asigurată căldura și confortul elevilor în sezonul rece. Le mulțumim și îi asigurăm de toată aprecierea și considerația noastră! Muncim doar în folosul oamenilor", a transmis primarul din Dănești, Mădălin Paliță.

Vizualizări: 480

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: