Programul “Rabla” va putea fi accesat din luna februarie

Ediţia din acest an a programului “Rabla” va demara pe data de 4 februarie. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Autoritățile susțin că în următoarele zile toate detaliile programului „Rabla” vor fi puse la punct și de data aceasta va fi o predictibilitate în ceea ce priveşte finanţarea pentru acest program. Ediţia din acest an a programului “Rabla” va începe pe data de 4 februarie, în Vinerea Verde, iar săptămâna viitoare vor fi prezentate toate detaliile pentru versiunea acestei scheme de finanțare pentru perioada 2022 – 2024.

“Am promis asociaţiilor de profil predictibilitate şi dorim să prezentăm un program care are ca obiective nu închiderea porţilor imediat după terminarea banilor, ci o etapizare şi o predictibilitate în ceea ce priveşte finanţarea şi avantajele unui asemenea program”, a declarat ministrul Barna Tanczos.

Anul trecut programele Rabla Clasic şi Rabla Plus au putut fi accesate din 26 aprilie atât de persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice.

Prima de casare pentru programul Rabla Clasic a fost de 7.500 de lei, la fel, ecobonusul pentru tehnologia hibrid – de 3.000 de lei şi tichetul pentru  GNC/GPL a avut valoarea de 1.500 de lei.

Pentru programul Rabla Plus statul român a oferit o primă de casare de 10.000 de euro pentru mașinile cu propulsie full electrică şi 4.500 de euro pentru maşinile cu sisteme plug-in hybrid, dar nu mai mult de 50% din valoarea autovehiculului nou.

În anul 2021, nivelul înmatriculărilor de autoturisme noi în România a fost de 121.208 unități, în scădere de – 4.07% comparativ cu aceeași perioada din anul 2020, când datele centralizau 126.351 unități.

Vizualizări: 892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: