Remedii naturiste pentru a combate balonarea

Gazele intestinale reprezintă una dintre cele mai frecvente și stânjenitoare probleme de sănătate. Deși nu este o boală în sine și face parte din procesul normal de digestie, acumularea gazelor intestinale poate crea multe neplăceri precum balonări excesive, dureri de stomac, crampe și senzația de preaplin.

Iată ce ceaiuri pentru balonare poți încerca!

Ghimbirul este un remediu "minune" și este folosit în numeroase remedii, pentru a trata durerile de cap, de stomac și de gât. De asemenea, ghimbirul poate fi folosit pentru a ameliora disconfortul creat de acumularea gazelor intestinale și totodată este un remediu eficient pentru indigestie.

Poți să mesteci o bucățică de ghimbir sau să bei un ceai de ghimbir, pentru că acestea te vor ajuta să ai o digestie bună și vor ține sub control formarea de gaze intestinale în stomac.

Usturoiul este o altă opțiune pentru a trata neplăcerile provocate de gazele intestinale. Acesta are proprietăți terapeutice și te ajută să ai o digestie bună. Include usturoiul în mesele tale principale și adaugă-l în supe, pentru a reduce balonarea.

În medicina tradițională, menta (Mentha piperita) este recunoscută pe scară largă pentru proprietatea de a fi de ajutor în problemele digestive. Studiile sugerează că anumiți compuși vegetali numiți flavonoizi care se găsesc în mentă pot inhiba activitatea mastocitelor. Acestea sunt celule ale sistemului imunitar care sunt abundente în intestin și uneori contribuie la balonare.

În medicina tradițională, mușețelul (Chamomillae romanae) este folosit pentru a trata indigestia, gazele intestinale, diareea, greața, vărsăturile și ulcerele. Mușețelul poate preveni infecțiile bacteriene cu Helicobacter pylori, care sunt o cauză a ulcerelor gastrice și sunt asociate cu balonarea.

Lămâia ajută mult procesul de digestie, deoarece conține acizi care declanșează formarea acidului clorhidric, care descompune alimentele. De asemenea, lămâia este foarte eficientă în tratarea balonării. Deși sucul de lămâie este foarte acid, cantități mici amestecate cu apă pot avea un efect alcalinizant atunci când este digerat și poate ajuta să neutralizezi acidul din stomac.

Vizualizări: 1,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: