RMN nou la Spitalul Judeţean. Sute de pacienţi, în aşteptare

Spitalul Judeţean din Târgu Jiu va beneficia de un nou RMN. Acesta va ajunge în Gorj până la sfârşitul anului, este promisiunea ministrului Sănătăţii. În prezent, RMN-ul aparţine unei firme private, iar lista de aşteptare cuprinde sute de pacienţi. Şi un computer tomograf este pe lista investiţiilor. Actualul va ieşi din garanţie în 2018.

Noul RMN va ajunge la spitalul din Târgu Jiu până la sfârşitul acestui an. „Am primit un răspuns favorabil de la ministrul Sănătăţii. Am primit acceptul şi înştiinţarea că vom primi un RMN. Achiziţia se va face de către minister printr-un program finanţat de Banca Mondială. Dacă nu va fi contestată achiziţia, RMN-ul va fi alocat Spitalului Judeţean din Târgu Jiu. Suntem prinşi în lista cu investiţii cu un nou computer tomograf. În 2018, tomograful care funcţionează în strada Progresului iese din termenul de garanţie, depăşeşte numărul orelor de funcţionare. Anul viitor, Gorjul va primi acest computer tomograf”, a explicat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, la Gorj TV.

Şase investigaţii RMN pe zi

O investigaţie RMN costă 450 de lei fără substanţă de contrast şi 700 de lei cu substanţă. Conducerea spitalului a reuşit să negocieze cu firma care deţine RMN-ul să majoreze numărul de investigaţii zilnice. „Convenţia prevede ca firma să efectueze pentru spital şase investigaţii RMN pe zi pentru pacienţii internaţi în spital. În anul 2012, firma a cesionat convenţia respectivă către firma Medical Imagine Concept. RMN asigură venituri spitalului, în sensul încheierii unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, în sensul asigurării acestei investigaţii medicale în regim de ambulatoriu. Programările se fac şi în funcţie de bugetul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate”, a precizat Florin Brâncuşi, şeful Serviciului Aprovizionare din cadrul Spitalului Judeţean.

Vizualizări: 3,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: