Romi din cartierul Obreja, confirmați cu coronavirus

Numărul gorjenilor infectați cu noul coronavirus crește de la o zi la alta. Șapte cazuri noi au fost anunțate luni, după cele peste 20 anunțate duminică. Printre acestea se află persoane de etnie romă din cartierul Obreja, dar și o angajată de la Serviciul Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. O femeie din Negomir a fost și ea diagnosticată pozitiv.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, spune că în cartierul Obreja este o anchetă epidemiologică în curs, iar angajata din Primăria Târgu Jiu se află în izolare la domiciliu, refuzând internarea.

”Sâmbătă au fost raportate 25 de cazuri pozitive. În Obreja este o anchetă epidemiologică în curs, dar au fost 3 persoane confirmate. Persoana din Primăria Târgu Jiu se află în izolare la domiciliu, refuzând internarea în spital. S-a discutat cu persoanele care au intrat în contact cu persoana infectată, iar reprezentanții DSP le-au recomandat izolarea la domiciliu. Este vorba despre 10 persoane”, a spus Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, la Radio Infinit.

De asemenea, psihologul Centrului Suseni din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Gorj a fost confirmat zilele trecute ca fiind infectat cu acest virus.

De la începutul pandemiei, 287 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 195 de persoane sunt vindecate și externate, iar 10 persoane au decedat.

Vizualizări: 4,132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: