Scandalos! Femeie cărată în spate de fiica ei la spital. "Ne-a zis că vine ministrul, să așteptăm"

Imagini scandaloase la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. O femeie a fost nevoită să-și care mama în spate până la Unitatea de Primiri Urgențe, pentru că nimeni nu i-a adus un cărucior și nici nu a ajutat-o cineva. Bătrâna avea un picior un ghips și ar fi trebuit să fie consultată și să-i fie scoase firele după operație. Ea ar fi fost lăsată să aștepte pentru că, în spital, era ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Incidentul a fost comentat și de ministru. „Pacientul primează. Nu contează că vine un ministru”, a spus Tătaru.

Scenele s-au derulat imediat după ce a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Bătrâna avea piciorul în ghips și aștepta să ajungă la ortoped. O oră a stat în mașină, în apropiere de spital, și nu a mai rezistat din cauza căldurii.

Fiicele femeii au încercat să-i convingă pe medici să o primească în spital, dar li s-ar fi transmis că trebuie să aștepte până pleacă ministrul Sănătății. Rudele bătrânei nu au mai rezistat și una dintre femei a luat-o în spate și așa a dus-o zeci de metri până la intrarea în Unitatea de Primiri Urgențe, când un angajat al spitalului i-a adus un cărucior și a dus-o la medic. „Are șuruburi în picior. Nu ne dă nimeni nici un cărucior. Este operată la picior, are două șururburi și am venit cu ea să îi tragă firele. Am ținut-o în stradă o oră și acum ne-a dat voie să intrăm cu ea aici. Posibil e mai important cine vine decât un bolnav. Ce să facem? O lăsăm să moară! Așa am stat când am venit cu ea data trecută. Am stat trei ore. Ne-au zis că vine ministrul și nu avem voie să băgăm mașina aici. Ce să facem? Să o luăm în spinare? Căruț nu ne dă, nimic nu ne dă nimic”, a spus fiica femeii.

Incidentul a fost comentat și de ministrul Nelu Tătaru, imediat după ce a ieșit din spital. „Este o greşeală de management tipică. Eu sunt chirurg, medic, şi sunt în sistemul medical de la 14 ani, pentru căp am urmat Liceul sanitar şi atitudinea pentru pacient trebuie să fie cu totul şi cu totul alta. Pacientul primează. Un caz trebuie preluat imediat şi investigat într-o unitate de primiri urgenţă, evaluat printr-un examen în specialitatea respectivă şi tratat în consecinţă. Nu contează dacă vine sau nu un ministru”, a spus Nelu Tătaru.

Galerie foto


Vizualizări: 6,514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: