Se roagă de 20 de ani să nu rămână izolați

Zeci de familii din comuna gorjeană Berleşti riscă să rămână izolate. De vină sunt alunecările de teren din zonă, dar şi precipitaţiile, atunci când este cazul. Autorităţile locale intervin cu utilajele din dotare de fiecare dată când drumul se umple de pământ sau se inundă. Se încearcă acum obţinerea unor fonduri guvernamentale pentru reabilitarea celor două drumuri.

Autorităţile locale din comuna Berleşti au întocmit documentaţia necesară pentru reabilitarea a peste 3,5 kilometri de drum în satele Lihuleşti şi Scurtu. Proiectul este depus la Compania Naţională de Investiţii pe situaţii de urgenţă. "Aceste două drumuri sunt afectate de alunecările de teren şi de fiecare dată când plouă unul din ele se inundă. Drumul din satul Lihuleşti se umple de pământ pentru că acolo sunt alunecări de teren şi trebuie mereu să intervenim cu utilajele de la primărie. Drumul din satul Scurtul se inundă. Vreau să vă spun că de trei ani intrevenim de fiecare dată când sunt problemem pentru că altfel satele ar rămâne izolate", a precizat Iulian Berlescu, primarul din comuna Berleşti.

În satul Lihuleşti sunt 12 familii, iar în satul Scurtu 10 familii care de aproximativ 20 de ani stau cu frica-n că pot rămâne în orice moment izolate. "Drumurile astea sunt aşa de 15-20 de ani. Drumul de la Lihuleşti a mai fost reabilitat, iar când a mai fost o alunecare de teren acolo s-a rupt şi sistemul de canalizare. Vreau să vă spun că şi stâlpi de curent îi îndreptăm frecvent pentru că se apleacă mereu dacă terenul se mişcă. Cei din satul Scurtu, când plouă, până intervenim şi se retrag apele, rămân izolaţi", a mai spus primarul din Berleşti.

În acest moment, în satul Lihuleşti se poate ajunge pe drumul care face legătura între comuna Berleşti şi Bustuchin, numai că şi acolo situaţia este critică. "În scurt timp această cale de acces se va închide. Este o alunecare mare de teren în zonă, iar râpa se apropie din ce în ce mai mult de drum. Acolo nu cred că mai sunt soluţii. Aşa că, dacă noi nu intervenim, satul Lihuleşti poate rămâne izolat complet", a explicat Iulian Berlescu.

Vizualizări: 2,084

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: