Sport nou în Târgu Jiu. Merge pe chingi la Coloana Infinitului!

Are 34 de ani, este fondatorul Asociaţiei „Refugiul Urban” din Târgu Jiu şi de curând a adus în oraşul nostru un sport care face furori în ţările din vestul Europei. Îl practică în natură, nu de puţine ori alegând Parcul Coloanei Infinitului drept locul ideal şi reuşeşte să strângă în jurul lui zeci de curioşi dornici să încerce şi ei senzaţia. Slacklining-ul, căci despre el vorbim, a început să ia amploare prin anii 80, când un acrobat a traversat zgârie-norii pe sârmă.

Cosmin Dragu face slackline de mai bine de o lună la Târgu Jiu, spunând despre acest sport că este combinaţia perfectă între sală şi alergat. Sportul este cu atât mai interesant cu cât se practică doar în mijlocul naturii şi totul stă în menţinerea echilibrului pe o linie specială. „Îţi lucrează absolut toţi muşchii, plus că ai parte şi de o gândire. Este o metodă foarte bună de a ieşi în natură, de a socializa cu oamenii şi beneficiile sunt multe. Ştiam de acest sport de mult timp, dar nu l-am încercat. Anul trecut am fost în Berlin şi acolo parcurile erau pline. Când am văzut că doar 110 lei costă toată distracţia, am zis să încerc. Este foarte solicitant, cam după cinci ore de antrenament începi să mergi trei-patru paşi pe ea”, a declarat Cosmin Dragu, fondatorul Asociaţiei Refugiul Urban.

Material testat

La Coloana Infinitului, Cosmin îşi prinde chinga între doi copaci, spre uimirea celor care vin să se relaxeze şi nu de puţine ori sunt dornici să şi încerce. „Trebuie să fii foarte relaxat, trebuie să fii una cu linia. Liniile sunt speciale, se găsesc în Decathlon, materialul este testat. În Japonia sunt deja săli de slackline, îi învaţă mobilitatea, echilibru, trebuie să-ţi fixezi un anumit punct, o direcţie şi să stai acolo pentru că dezechilibrul îl avem cu toţii, nu trebuie să-l exersăm”, a mai spus Cosmin Dragu.

De câteva zile, tânărul a creat şi o pagină dedicată acestui sport pe Facebook unde îi anunţă pe târgujieni când şi unde merge la antrenament, în cazul în care sunt şi alţi doritori. Una peste alta, pe lângă faptul că este incredibil de distractiv, mersul pe chingă vă poate îmbunătăţi postura, echilibrul, şi puterea de concentrare. Profesionişti din domeniul medicinii au demonstrat că slacklining-ul duce la îmbunătăţiri deosebite ale propriocepţiei (percepţia de sine). Asociaţia Refugiul Urban funcţionează încă din 2014 la Târgu Jiu, scopul fiind promovarea creativităţii, comuniunea cu natura şi socializarea.

Galerie foto


Vizualizări: 4,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: