Susține campania ”Artiștii pentru artiști”, dar a dat afară actori din teatru

Situație ”paradoxală” la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. După ce au avut loc mai multe demisii în lanț, iar trei actori au fost puși pe liber de directoarea Mariana Ghițulescu, aceasta susține campania ”Artiștii pentru artiști”.

Campania Națională „Artiștii pentru artiști”, ediția a 20-a, este primul program al UNITER din anul 2024, organizat împreună cu teatrele din București și din țară, în perioada 20 martie – 20 aprilie 2024. Iniţiată în 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” este un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii cu probleme de sănătate și existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor. 

Pe pagina de facebook a Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” a fost postat următorul mesaj: ”Stimați spectatori, avem onoarea să vă invităm la o reprezentație deosebită a spectacolului Singurătatea Pietrelor, în data de 25 martie de la ora 19:00. Spectacolul face parte din Campania Națională ”Artiștii pentru artiști”, un demers cartiabil care îi ține în viață pe unii dintre artiștii scenei românești, vârstnici sau cu probleme de sănătate și existență. Toate încasările din urma spectacolului vor fi donate către această campanie”.

Susținerea acestei campanii vine la scurt timp după ce directoarea Ghițulescu a refuzat să le mai prelungească contractele de muncă unor tineri actori talentați: Ana Negrescu, Iulian Marinescu și Mihai Rădulea, fără să explice motivul clar pentru care aceștia au fost puși pe liber.

Cei trei actori sunt premiați la nivel național și internațional, jucând atât pentru teatrul din Târgu Jiu, cât și pentru alte teatre din țară.

De la instalarea în funcţie a managerului Mariana Ghiţulescu, 30% din personalul teatrului a părăsit instituţia. Unii prin demisie, ceilalţi prin neprelungirea contractului de muncă.

Directoarea a fost acuzată în repetate rânduri de abuz, iar angajaţii teatrului au realizat o petiţie împotriva acesteia, petiţie care se află la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Printre cei care au părăsit instituția de cultură se numără și Marian Negrescu, întemeietorul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: