Tragedie de Crăciun

Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, Bogdan Maleon, şi soţia sa au fost găsiţi morţi în casă luni, în prima zi de Crăciun. Femeia prezenta urme de violență pe corp, iar bărbatul a fost găsit spânzurat. Este luată în calcul ipoteza unei crime urmată de sinucidere. Soţii Maleon nu aveau copii. Cei doi erau tineri, având 42 respectiv 38 de ani.

"A fost primit un apel la serviciul 112 pentru o intervenţie la domiciliul unei familii. La locul solicitării s-a deplasat echipajul SMURD terapie intensivă care a găsit cei doi soţi de 42, respectiv 38 de ani, în stare de stop cardio-respirator instalat de mai multă vreme. Bărbatul era spânzurat de o grindă, iar femeia prezenta urme de strangulare şi era pe podeaua aceleiaşi încăperi. Stopul era instalat de mai mult timp, probabil de câteva ore, astfel încât resuscitarea nu a fost indicată. S-a declarat decesul şi s-a anunţat Poliţia şi Parchetul. Circumstanţele vor fi stabilite de către medicina legală şi poliţie", a declarat coordonatorul SMURD, prof.univ.dr Diana Cimpoieşu.

"Era o familie atât de frumoasă. Nu ştiu... E o surpriză mare pentru noi. Nu se poate descrie în cuvinte", a declarat femeia care i-a găsit pe cei doi fără suflare.

update: A fost dublă sinucidere

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi susţin că directorul Bibliotecii Central Universitare din Iaşi, Bogdan Petru Maleon, şi soţia sa s-au sinucis în prima zi de Crăciun, la o diferenţă de câteva ore.

"Din primele cercetări care s-au efectuat în cursul după amiezii de ieri şi în cursul dimineţii, respectiv, concluziile preliminare ale necropsiei, au fost înlăturate suspiciunile privind uciderea celor două persoane, lipsa semnelor de violenţă şi lipsa oricăror semne de autoapărare pe corpul cadavrelor astfel încât, în acest moment, concluzia la care am ajuns este că cele două persoane s-au sinucis la o diferenţă de două trei ore, decesul intervenind cu aproximativ 8 - 10 ore înainte de ora la care au fost găsite cadavrele", a declarat, marţi, Carmina Pascal, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Vizualizări: 4,012

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: