Turiștii pot vizita cele mai importante atracții din Gorj cu un singur bilet digital 

Gorjul face un pas important spre digitalizarea turismului. Vizitatorii județului pot acum accesa cele mai valoroase obiective culturale și naturale printr-un singur bilet online, denumit GORJ TOURIST PASS. Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj și Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” și promite o experiență modernă, rapidă și eficientă pentru turiști.


„GORJ Tourist Pass este un produs care oferă acces facil la cele mai valoroase și importante 10 secții muzeale ale județului Gorj, vorbim aici de Casa Memorială "Ecaterina Teodoroiu", Casa Memorială "Constantin Brâncuși", Muzeul de la Curtișoara sau Casa Memorială "Tudor Vladimirescu. Acest proiect a luat ființă în urma discuțiilor și a ședințelor de lucru pe care le avem cu managerii instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean, cu întreaga echipă din cadrul Consiliului, cu locuitorii din județ și cu turiștii care au spus cu toții că este nevoie de digitalizarea instituțiilor de cultură, de turism de la nivelul județului Gorj.", a declarat Anca Bordușanu, vicepreședinta Consiliului Județean Gorj. 

 Biletele digitale pot fi achiziționate direct de pe site-ul Muzeului Județean, iar turiștii pot alege între un bilet individual, potrivit pentru vizite punctuale, sau un bilet  GORJ Trip Pass, prin care își pot configura un traseu personalizat. Biletul are o valabilitate de 30 de zile, iar turiștii pot intra oricând în aceste 30 de zile la una dintre secțiile muzeale din județul Gorj.

„Credem că în felul acesta reușim să aducem turiști în județul Gorj și să susținem domeniul HoReCa”, a mai spus Bordușanu. Prin parteneriate cu operatorii din turism și ospitalitate, turiștii care cumpără bilete pot beneficia de reduceri între 5% și 15% la cazare sau restaurante.

Un alt avantaj al platformei este faptul că autoritățile pot colecta date statistice despre proveniența turiștilor și durata șederii lor, informații utile pentru dezvoltarea ofertei turistice.

Valeriu Ștefan, fondatorul Romanian- Adventures, partener în proiect, subliniază importanța extinderii atenției asupra sudului României:

"Conceptul nostru înseamnă nu numai obiective turistice, înseamnă cazare, transport obiective turistice și toate într-o Românie ca și destinație turistică pentru că nu trebuie să uităm de  sudul țării, de foarte multe ori s-a discutat doar despre Maramureș, Transilvania, Bucovina, vrem să se vorbească acum și despre Gorj, să se vorbească și despre Defileul Dunării mai mult decât o face altcineva și noi ne dorim să venim să punem umărul la acest lucru", a transmis Valeriu Ștefan.

Tot el a subliniat că tehnologia utilizată în acest proiect este de ultimă generație:

„Folosim a doua tehnologie din lume în acest proiect pe care noi o punem la dispoziție pentru Consiliul Județean Gorj”.

Autoritățile locale plănuiesc extinderea parteneriatelor și cu primăriile care dețin obiective precum peșteri sau arii naturale, astfel încât întreaga ofertă turistică a Gorjului să poată fi accesată de pe telefon, laptop sau calculator, fără drumuri suplimentare sau stat la coadă.

Galerie foto


Vizualizări: 729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: