Ziua Z. Miercuri se decide soarta Pandurii

Soarta clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu se va decide miercuri, 11 octombrie. Tribunalul Gorj va analiza atunci solicitarea de faliment depusă de cei care au bani de recuperat de la Pandurii. Deşi optimişti, asociaţii clubului de fotbal spun că nu va fi un capăt de ţară dacă se va decide falimentul Pandurilor.

Insolvenţa a blocat şi sumele care urmau să ajungă la Pandurii. Spre exemplu, Consiliul Judeţean nu a alocat cotizaţia clubului. 500 de mii de lei ar fi trebuit să ajungă la Centrul de Copii şi Juniori. „Cotizaţia este aprobată. Având în vedere starea de insolvenţă, există o temere juridică. În momentul în care banii ar fi viraţi, atunci i-ar putea lua creditorii. Banii de la Consiliul Judeţean ar putea fi folosiţi doar pentru cantonamente sau echipamente”, a explicat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

De altfel, Consiliul Judeţean nu este singurul dintre asociaţi care a rămas în urmă cu plăţile. Marin Golea, administratorul special al clubului, a declarat că niciun asociat nu a mai plătit un leu: „În ultimul an şi jumătate, de când sunt eu administrator special, Pandurii nu a mai primit nimic de la niciun membru asociat”.

Romanescu: Nu este un capăt de ţară

Miercuri, Tribunalul Gorj va decide dacă clubul va intra în faliment. Chiar şi cea mai neagră previziune nu sperie autorităţile. „Nu ştim ce se va întâmpla. Aşteptăm o decizie. Eu sper să nu fie decizia pe care foarte mulţi o văd realizată. Pe de altă parte, eu cred că clubul Pandurii va exista ca entitate. Ne uităm şi la Rapid. A trecut printr-un astfel de proces, a luat-o de la capăt şi sunt sigur că va ajunge acolo unde a fost. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la Pandurii. Nu este un capăt de ţară. Şi alte cluburi mari din ţară au fost în astfel de situaţii”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Golea: Probabil se va amâna

Administratorul special al clubului Pandurii speră ca instanţa să nu pronunţe falimentul echipei. „Eu o să mă duc în fața judecătorului sindic și o să-i spun care sunt perspectivele, câți bani mai am de încasat, ce presupune vânzarea de active care ne-ar asigura continuarea activității. Acționarii nu zic nimic, deși am avut acele întâlniri cu dumnealor. Doar Artego a virat 10.000 lei, de la începutul anului. Am asigurat cheltuielile unui meci de acasă. Probabil se va amâna”, a spus Marin Golea. Acesta a explicat că numai pe mașinile scoase la vânzare clubul putea încasa 1.7 milioane lei, bani din care putea achita cele două rate la creditori.  

Clubul Pandurii este în insolvenţă de aproape un an. Are datorii de aproape şase milioane de euro către aproximativ 200 de creditori. Printre ei, foşti jucători ori antrenori, ANAF, service-uri auto sau operatori de turism.

Vizualizări: 1,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: