15 zile de arest pentru şoferul băut, fără permis, fugit de la locul accidentului

În seara zilei de 3 septembrie, orele 21:20, pe  DJ 674-Turcineşti a avut loc un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a Maria P.C., de 38 ani, din comuna Turcineşti, care se deplasa ca pieton.

Iniţial, în jurul orelor 01:00, poliţiştii au fost sesizaţi că victima a fost găsită în stare de inconştienţă, prezentând leziuni. Cercetările efectuate la faţa locului au concluzionat că Maria P.C., în timp ce se deplasa pe partea carosabilă a fost accidentată de un autoturism, al cărui conducător a părăsit locul faptei.

După câteva ore de la producerea accidentului, poliţiştii rutieri au identificat conducătorul auto în persoana lui Gheorghe H., de 41 ani, acesta fiind depistat la locuinţa sa din comuna Turcineşti. Testat cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o concentraţie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, pe parcursul cercetărilor efectuate, poliţiştii rutieri au stabilit că Gheorghe H., deşi avea permisul de conducere anulat din anul 2005, în timp ce conducea pe DJ 674-Turcineşti, un autoturism neînmatriculat şi cu număr fals, s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unui alt autovehicul, a pătruns pe contrasens şi a accidentat-o uşor pe Maria P.C. . Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat la locuinţa sa.

Poliţiştii Serviciului Rutier l-au reţinut pe timp de 24 de ore, iar sâmbătă, 4 septembrie, l-au prezentat cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu, respectiv Judecătoriei Tg. Jiu.

Cu această ocazie, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a lui Gheorghe H., pe o perioadă de 15 zile, pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals, având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi permisul de conducere anulat.

Poliţiştii l-au introdus pe suspect în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: