A intrat în comă din cauza caniculei

Un bărbat a stat în comă trei ore din cauza căldurii! Medicii spun că este cel mai grav caz de hipotermie din ultimii ani. Starea acestuia s-a înrăutăţit, dat fiind faptul că a băut câteva pahare de alcool.

Căldura excesivă şi alcoolul nu sunt compatibile. De acest lucru s-a convins şi un bărbat care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean cu hipertermie. Constantin Grancea, în vârstă de 41 de ani,  este din Iaşi şi venise în vizită la nişte rude. A mers la cosit unde a stat mult timp în soare. Ca să-şi potolească setea bărbatul a băut şi câteva beri. Căldura de afară în combinaţie cu alcoolul, îi puteau fi fatale. Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa şi a stat în comă profundă trei ore. “Am venit la sora mea care locuieşte în Târgu Jiu. Am mers la cosit şi era foarte cald. Mi s-a făcut rău dintr-o dată şi nu mai ştiu nimic. Când m-am trezit eram la spital. Băusem şi două beri mai de dimineaţă”, a precizat Constantin Grancea.

După spusele medicilor, acesta este cel mai grav caz de hipertermie înregistrat în ultimii ani la Târgu Jiu. “A fost adus un pacient în stare de hipertermie, a intrat în comă, acum este reabilitat sub toate aspectele, este stabil şi toţi parametrii sunt normali. Un caz aşa de grav nu am mai avut de foarte mult timp”, a precizat Liliana Crăciun, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

După ce a primit îngrijiri medicale, bărbatul şi-a revenit, iar acum îi mulţumeşte lui Dumnezeu că trăieşte. “Nici nu vreau să mă gândesc, putea fi şi mai rău, puteam să mor”, a spus  bărbatul.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: