A luptat 6 ani şi a învins cancerul. „Sunt anii cei mai colosali din viaţa mea. Am înţeles ce am de trăit”

Avea 42 de ani când a primit un diagnostic crunt de la medici: cancer. Claudia Şerban, angajată a orfelinatului de la Târgu Cărbuneşti, a dus o luptă grea şi nemiloasă vreme de 6 ani. A ieşit învingătoare, iar de Ziua Mondială împotriva cancerului şi-a spus povestea de viaţă. Mai ales că o statistică rece ne dă fiori: aproape 8000 de gorjeni suferă de o formă sau alta de cancer.    

Claudia Şerban lucrează la Casa de Copii din Târgu Cărbuneşti. Este mama unui tânăr de 24 de ani. În 2011, femeia a fost diagnosticată cu cancer la sân. Gorjeanca a povestit lupta dusă cu această nemiloasă boală. „Au trecut de atunci 6 ani, 4 luni şi 23 de zile şi pot să vă spun că sunt anii cei mai colosali din viaţa mea, pentru că am înţeles ce am trăit şi ce am de trăit. A trebuit să mă îmbolnăvesc de cancer să îmi dau seama că nu contează dacă eşti slab sau gras, dacă ai părul lung sau scurt, că lucrurile materiale nu au nicio importanţă. Sănătatea este importantă, să avem grijă de noi, să ne iubim, să ne sprijinim”, ne-a spus Claudia Şerban.

Cei şase ani de luptă au fost extrem de grei. Familia a ajutat-o să treacă peste greaua încercare. „Bolnavii de cancer nu sunt puternici, sunt cei mai fragili oameni. Ei râd ca să îi facă fericiţi pe cei care sunt lângă ei şi adorm plângând, se trezesc plângând. Am reuşit să înving boala cu sprijinul familiei, colegilor şi prietenilor”, a explicat femeia.

 STATISTICĂ DRAMATICĂ

Mii de gorjeni suferă de cancer. „Avem în statistica noastră, pe 2017, luaţi în evidenţă un total de 807 cazuri noi de cancer. Totalul bolnavilor rămaşi în evidenţă este de 7988, din păcate un număr mare. Cele mai multe cazuri sunt la femei, fiind cele mai afectate. Cancerul de col uterin şi cancerul la sân sunt predominante în statistica noastră”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.

 TRATAMENT

Aproape o mie de gorjeni cu probleme de sănătate de natură oncologică au beneficiat anul trecut de tratament gratuit. „În ceea ce priveşte programul de oncologie, în cursul anului 2017, bugetul a fost de 7.2 milioane lei. În evidenţa Casei de Sănătate se află un număr de 972 de pacienţi care au beneficiat de tratamente în cursul anului trecut, cu un cost mediu anual de 7200 lei”, a explicat Daniel Şurlea, preşedintele Casei Judceţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.  

Conform reprezentanţilor CJAS Gorj, beneficiază de tratament gratuit inclusiv persoanele care nu sunt asigurate, pe baza unei adeverinţe de la un medic oncolog.

Vizualizări: 5,956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: