Prime de sărbători și cursuri pentru funcționari, plătite ilegal de o primărie din Gorj

Un raport al Curții de Conturi Gorj scoate la iveală o serie de nereguli depistate la Primăria Scoarța. Verificările la unitatea administrativ -teritorială s-au făcut în urma unor petiții și reclamații, dar și a materialelor apărute în mass-media.  Se pare că salariații au încasat prime nelegale de sărbători, dar și cursuri de perfecționare profesională.

Inspectorii Curții de Conturi Gorj au descoperit că din bugetul primăriei Scoarța s-au făcut plăți nelegale reprezentând contravaloarea serviciilor de cazare aferente unor cursuri de perfecționare la care au participat nouă angajați din cadrul unității administrativ teritoriale în anul 2022.  S-a stabilit că s-a creat un prejudiciu de aproximativ 31.250 de lei prin plata cazărilor funcționarilor care au participat la cursuri, timp în care angajații primăriei au beneficiat și de drepturile salariale.

Mai mult decât atât, la finele anului 2022 s-a decis printr-o hotărâre a Consiliului Local să fie acordate cadouri angajaților primăriei Scoarța sub formă de prime cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. În urma verificărilor s-a ajuns la concluzia că aceste prime s-au acordat în afara cadrului legal în domeniul salarizării. 

Cuantumul primei a fost de 300 de lei și un număr de 66 de persoane au beneficiat de acești bani. Nu mai puțin de 19.800 de lei s-au cheltuit din bugetul primăriei pentru primele de Crăciun ale angajaților.

Inspectorii Curții de Conturi au lăsat ca măsură la primăria Scoarța recuperarea sumelor plătite ilegal pe cazările funcționarilor care au participat la cursurile de perfecționare, dar recuperarea și primelor de sărbători până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an.

Vizualizări: 4,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: