Alianţa PNL- PSD de la Bumbeşti Jiu, bătută în cuie

Zvonurile privind alianţa dintre PNL şi PSD de la Bumbeşti Jiu s-au adeverit. Noul Consiliul Local s-a constituit sâmbătă, iar liberalii nu au venit cu nicio propunere pentru funcţia de viceprimar, deşi au cel mai mare număr de consilieri locali. Pentru funcţia de viceprimar a candidat un pesedist şi un independent. În aceste condiţii, liberalul Constantin Bobaru va face echipă pentru următorii patru ani cu Cristian Păunescu, fostul şi actualul viceprimar.

„USL” trăieşte la Bumbeşti Jiu! Înţelegerea dintre liberali şi pesedişti s-a perfectat. Asta în ciuda mimării opoziţiei de către PNL la nivelul judeţului Gorj. Pentru a nu îngreuna obţinerea funcţiei de viceprimar de către PSD, liberalii nu au venit cu nicio propunere în acest sens. Sâmbătă, Constantin Bobaru a depus jurământul pentru funcţia de primar şi tot atunci s-a ales şi viceprimarul. „Am făcut majoritate în Consiliul Local, de fapt consilierii au făcut-o. S-a făcut o majoritate între PSD şi PNL, au fost două propuneri: una din partea PSD şi un candidat independent. S-a ales viceprimarul de la PSD. Nu am făcut nicio propunere din partea PNL pentru că nu poţi să iei totul şi neavând majoritatea trebuia să facem ceva cu cineva”, a declarat Constantin Bobaru, primarul de la Bumbeşti Jiu.
Funcţia de viceprimar a fost obţinută de către Cristian Păunescu, pesedistul cu care primarul Bobaru speră să facă echipă mai mulţi ani. „Este fostul viceprimar, Cristian Păunescu., liderul PSD de la Bumbeşti Jiu. Cristian Păunescu este fostul viceprimar şi actualul, iar dacă lucrurile merg bine poate fi şi următorul”, a precizat Bobaru.
Consiliul Local Bumbeşti Jiu este format din 17 consilieri, cu următoarea apartenenţă politică: 8 consilieri PNL, 4 consilieri PSD, 4 consilieri ALDE şi un consilier independent.

Vizualizări: 1,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: