Angajatorii, îndemnaţi să creeze locuri de muncă

Angajatorii gorjeni vor fi scutiţi de la plata asigurărilor sociale dacă vor crea noi locuri de muncă pentru persoanele aflate în şomaj de cel puţin trei luni de zile. Aceasta este o nouă măsură aprobată de Guvern şi va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Persoanele care beneficiază de ajutor de şomaj de cel puţin trei luni de zile ar mai putea avea o şansă în găsirea unui nou loc de muncă. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj spun că este o măsură foarte bună pentru că prin scutirea de la plata asigurărilor sociale practic se încurajează patronatele să încadreze în muncă şomeri. „Din punctul nostru de vedere, este o măsură mai mult decât potrivită însă până la urmă părerea patronatelor contează, noi doar îi mediem însă s-ar putea să fie atraşi de această reglementare”, a declarat Mihaela Moţa, directoarea Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Legea a fost deja aprobată cu unanimitate de voturi, urmând ca în câteva zile să fie publicată şi în Monitorul Oficial. „Să sperăm că o să aibă efect şi că o să scadă numărul de şomeri, efectele se vor vedea după publicarea ei în Monitor”, a adăugat Mihaela Moţa.

Pentru a beneficia de această scutire pentru şase luni, angajatorii trebuie să înfiinţeze noi locuri de muncă şi nu să încadreze şomeri pe posturi vacante. De asemenea, şomerii încadraţi nu vor putea fi disponibilizaţi timp de 12 luni din cadrul firmei. În ceea ce priveşte şomerii, pentru a putea fi încadraţi, aceştia trebuie să figureze în evidenţa Agenţiilor pentru Ocuparea Forţei de Muncă de cel puţin trei luni.

Chiar şi cu această măsură, angajatorii rămân sceptici în ceea ce priveşte încadrarea şomerilor. „Măsura este bună dar să vedem rezultatele, să vedem despre ce este vorba. Nu am angajat niciodată din şomaj, acum să vedem şi noi ce oportunităţi avem”, a declarat patronul unui magazin.

În judeţul Gorj, rata şomajului a atins 11,67 %, ceea ce înseamnă mai mult de 17.550 de şomeri.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: