Asfaltează drumul plaiului pentru că a crescut interesul pentru zona de munte

Autoritățile locale din Bumbești-Jiu investesc în infrastructura rutieră pentru că există perspective de dezvoltare a turismului montan. S-a luat această decizie după ce mai mulți cetățeni și-au construit conace în plai, iar în perioada de vara zona este destul de vizitată.

Drumul plaiului va intra în reabilitare imediat ce se va clarifica situația juridică a acestui drum. Autoritățile locale au obținut finanțare pentru reabilitarea căii de acces spre plai, însă mai sunt câteva acte de perfectat.

”Drumul plaiului are o distanță de 10 kilometri și va fi reabilitat prin programul ”Anghel Saligny”. Valoarea acestei investiții este de 14.000.000 de lei , iar lucrările vor începe imediat ce se va clarifica situația juridică a drumului pentru că s-au cerut câteva documente”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbești-Jiu

Autoritățile locale vor să facă această investiție pentru că a crescut interesul cetățenilor de a investi să construiască în plai. ”Drumul duce sus în munte, unde este o zonă deosebită, și unde sunt deja locuințe sezoniere. Aici mai mulți cetățeni și-au construit conace și în timpul verii locuiesc în ele. Este un interes major pentru această zonă și noi vrem să dăm o perspectivă de dezvoltare turistică în plai. În plus de asta este și o dinamică de creștere pentru cumpărarea terenurilor în zonă”, a mai spus edilul Constantin Bobaru.

Vizualizări: 2,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: