Au absolvit cursul de paramedic

Meseria de salvator montan necesită o pregatire permanentă pentru a putea face față provocărilor zilnice. Așa se face că patru angajați ai Salvamont Gorj s-au înscris la cursuri de paramedic pe care le-au absolvit cu brio.

Cursurile s-au făcut în centrul Argeș din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 

"Încă 4 membri ai Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj, salvatori montani sau aflați în diverse etape de formare profesionala in ocupația de salvator montan, au absolvit cu brio cursurile de pregătire ca paramedici în cadrul centrului de formare Argeș al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Deși în ciclul de formare profesională inițială ca salvator montan se asigura pregătirea medicală necesara exercitării acestei profesii , pentru o mai buna compatibilizare între salvatori din diverse structuri și pentru pregătirea profesională continuă, salvamontiștii urmează și aceste tipuri de cursuri. 

În acest moment 90% dintre salvamontiștii gorjeni sunt acreditați și ca paramedici ,activitatea Salvamont Gorj înregistrând în medie cca 350 de intervenții anual", CJ Gorj.

Vizualizări: 2,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: