Băsescu a petrecut Sf Marie la Tismana

Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Tismana, că anul acesta a preferat să meargă în judeţul Gorj, de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, decât să se ducă în Bucovina sau la Constanţa, unde în această zi se sărbătoreşte şi Ziua Marinei. "Anul ăsta am preferat Gorjul", a spus Băsescu, după ce a fost întrebat de ce a venit la Tismana şi nu s-a dus la Ziua Marinei, aşa cum obişnuia în anii trecuţi.

Şeful statului a participat la Mănăstirea Tismana la slujba de Adormirea Maicii Domnului, împreună cu soţia sa, Maria. Preşedintele a fost întâmpinat la sosire, în jurul orei 11.30, de o mulţime de oameni. Şeful statului a fost salutat de oameni şi a dat mâna cu ei. El a mai fost întâmpinat de subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu, şi de oficialităţi locale. Preşedintele a parcurs pe jos drumul de câteva sute de metri de la locul în care a coborât din maşină şi până la mănăstire, fiind aclamat de sutele de oameni aflaţi pe cele două margi ale drumului. Şeful statului a asistat la slujbă în curtea mănăstirii după care a intrat în biserică şi s-a închinat la sfintele moaşte.

Mii de persoane au venit, sâmbătă, la Mănăstirea Tismana, unde slujba de Adormirea Maicii Domnului este oficiată de un sobor de preoţi şi de mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu. Tot sâmbătă, la câţiva kilometri de mănăstire, are loc şi târgul de la marginea pădurii Şarşori, unde se desfăşoară Festivalul cântului şi portului oltenesc "Tismana 2009", iar în mai multe localităţi sunt organizate serbări prilejuite de Ziua Minerului.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: