Bătrân rătăcit în munţi după ciuperci

Dorinţa unui pensionar din Aninoasa de a mânca ciuperci proaspete i-a pus pe jar pe salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj, bătrânul de 84 de ani fiind dat dispărut marţi seara de către soţia sa, după ce nu a mai revenit acasă.

Gheorghe Cherăţoiu a plecat pe munte după ciuperci în cursul dimineţii, iar acasă soţia l-a aşteptat până la sfârşitul zilei. După ce a făcut anunţul, autorităţile s-au mobilizat şi l-au căutat pe pensionar, dar spre miezul nopţii acţiunea a fost oprită din cauza întunericului.

Operaţiunile de căutare au fost reluate miercuri dimineaţa, când au fost alertaţi şi salvamontiştii gorjeni, în activităţile respective fiind implicaţi şi poliţişti, jandarmi şi pompieri militari din judeţul vecin.

Cunoscuţii bătrânului susţin că acesta ştia zona în care mergea după ciuperci, însă nu este exclus ca, din cauza vârstei, să i se fi făcut rău sau să se fi rătăcit şi să fi mers fără direcţie prin pădure, fără să mai poată reveni acasă.

Recent, trupul neînsufleţit al unui bătrân din Curtişoara a fost găsit la câţiva kilometri de locuinţa sa după ce, în februarie, acesta plecase de acasă după nişte vreascuri din pădurea aflată în apropierea casei sale. Bătrânul s-a rătăcit atunci şi nu a mai nimerit drumul spre casă, fiind găsit de abia acum.

Vizualizări: 1,297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: