Boagiu bagă controale la gropile din DN 66

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a confirmat oficial pentru Pandurul că în această săptămână va trimite la Târgu Jiu o echipă de control care are menirea să verifice situaţia din teren a drumului dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu.

Chiar dacă a mai fost cârpită în ultimele zile pentru ca pelerinii care au mers ieri la Lainici să nu îşi rupă de tot maşinile sau autocarele, şoseaua tot ca după bombardament arată pe cea mai mare porţiune, drumul fiind o dovadă în plus de neputinţă a autorităţilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri de a rezolva această problemă în ultimii ani. Practic, despre DN 66, drum care are şi statut european, fiind DE 79, s-a scris la fel de mult ca şi despre autostrăzile pe care România nu le are, subiectul fiindu-i adus la cunoştinţă şi premierului Emil Boc în timpul vizitei de săptămâna trecută făcută de acesta la Gorj. Anca Boagiu l-a însoţit pe premier doar la Drobeta Turnu Severin, acolo unde noua centură a municipiului este aproape gata, un tronson fiind deja în funcţiune, realizările neexistând doar pe hârtie, ci şi pe teren.

Ministrul transporturilor a recunoscut că DN 66 este o problemă la nivel de minister, nu doar de CNADR, motiv pentru care a decis să fie efectuat acest control. Noile verificări sunt făcute în condiţiile în care toată documentaţia despre contractul încheiat cu firma din Ungaria care trebuia să facă drumul există la Bucureşti, despre rezilierea acestui document vorbindu-se în ultimii ani, fără ca vreun oficial să şi ducă la bun sfârşit acest demers. În condiţiile rezilierii contractului autorităţile ar fi obligate să facă o nouă licitaţie întrucât costurile lucrărilor vor fi diferite, dat fiind că şi şoseaua este acum mult mai proastă. Dacă nu reziliază contractul, drumul nu va fi modernizat niciodată pentru că el a fost licitat pentru un preţ mic, insuficient pentru a acoperi cheltuielile necesare modernizării şoselei, din această dilemă nereuşind să iese până acum nici un oficial al Ministerului Transporturilor.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: