"Brâncuşi la Târgu Jiu", expoziţie cu piese din colecţii personale

Muzeul Naţional "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu găzduieşte luni, 17 iulie, ora 17:00 vernisajul expoziției "Brâncuși la Târgu Jiu".

Expoziţia cuprinde fotografii realizate în perioada edificării Coloanei fără Sfârșit și piese din colecții personale.

În expoziție, se vor regăsi fotografii, cărți poștale, medalii omagiale, mărci filatelice, afișe, obiecte de colecție şi exponate puse la dispoziție de Gabriel Boiangiu, Andrei Remescu, Sabin Cornoiu, Ion Țîrlea, Grigore Haidău, Jean Cernitoiu și Adrian Tudor.

"Fotografiile sunt de la edificarea "Coloanei fără Sfârșit" și au fost executate de către Ștefan Georgescu-Gorjan, realizatorul tehnic al capodoperei brâncușiene, dar și de către membri ai echipei de construcție. Există, de asemenea, o reproducere a fotografiei realizată de Constantin Brâncuși cu târgul fânului pe care a desenat prima schiță a Coloanei, cea care avea să-i servească de model pentru monumetul închinat Eroilor neamului. Fotografiile în original fac parte din Arhiva Gorjan", transmit organizatorii.

Totodată, Liceul de Arte "Constantin Brăiloiu" va organiza o expoziție cu lucrări realizate de elevi de la licee vocaționale, în cadrul evenimentului Concursul International Arhetipuri în sculptura lui Constantin Brâncusi.


Expoziția este organizată de Primăria Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși", Muzeul Național "Constantin Brâncuși", Liceul de Arte "Constantin Brăiloiu" Târgu Jiu Universitatea "Constantin Brâncuşi", Institutul de Cercetare, Dezvoltare și Inovare și www.targujiuodinioara.ro. 
 
 
 
 

Vizualizări: 396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: