Bucurescu şi Rămescu, la un pas de verdictul final

Primarul Sorin Bucurescu şi omul de afaceri Mihai Rămescu sunt la un pas de aflarea unei sentinţe definitive în dosarul în care au fost inclusiv arestaţi preventiv pentru o afacere pe care procurorii o consideră în defavoarea fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia.

Soţia omului de afaceri, Maria Rămescu, şi o funcţionară din subordinea lui Bucurescu, Alexandra Loghin, aşteaptă şi ele verdictul instanţei, mai ales că doar cea din urmă a fost găsită vinovată de acuzaţiile din acest dosar. Ancheta începută în 2013 a dus la reţinerea pentru 24 de ore a tuturor celor patru inculpaţi, pentru ca, ulterior, Bucurescu şi Rămescu să fie plasaţi în arest la domiciliu. Judecătoria Târgu Jiu a dispus apoi doar condamnarea cu suspendare a Alexandrei Loghin, verdictul fiind contestat de procurori la Curtea de Apel Craiova.

Magistraţii din Bănie au retrimis dosarul spre judecată la Târgu Jiu, iar anul acesta a fost pronunţată o sentinţă similară primei. Loghin, responsabilă cu Serviciul Urbanism din Primăria Slivileşti, a fost condamnată la închisoare cu suspendare, în timp ce ceilalţi trei inculpaţi au fost achitaţi din lipsă de probe. Curtea de Apel a decis acum, după doar trei termene, să ia dosarul în pronunţare şi la sfârşitul lunii, cel mai probabil, să dea sentinţa definitivă, fiind greu de crezut că dosarul s-ar mai putea întoarce pentru a treia oară la Târgu Jiu. Bucurescu şi Rămescu s-au declarat mereu nevinovaţi şi au susţinut că totul le-a fost înscenat, până acum neexistând vreo decizie a judecătorilor care să arate că există dovezi care să ducă la condamnarea lor.

Soţii Rămescu au fost trimişi în judecată pe motiv că ar fi aranjat la fosta SNL Oltenia să primească despăgubiri pentru o construcţie pe care nu ar fi avut-o la Slivileşti, într-o zonă afectată de lucrările miniere. Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă în dosar, în speranţa că va primi despăgubiri de 668.000 de lei, cât au încasat soţii Rămescu, dar instanţa nu a fost de acord.

Vizualizări: 2,607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: