Bugetul lui Călinoiu, contestat în instanţă

Edilul din Târgu Cărbuneşti împreună cu viceprimarul sunt primii care atacă în contencios administrativ împărţirea bugetului. Viceprimarul, Ion Fugaru, a mers ieri dimineaţă la Tribunalul Gorj pentru a depune plângerea. De asemenea, o plângere a fost depusă şi la Consiliul Judeţean.

Reprezentanţii Primăriei Târgu Cărbuneşti au luat această hotărâre după ce au văzut că nu au primit nici măcar jumătate din suma solicitată.  Dintre cei 5 289 000 de lei ceruţi au primit 1 144 000 de lei, în condiţiile în care primăria are datorii de 14 miliarde de lei vechi.  Deşi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a explicat diferenţa de bani primiţi de fiecare primărie prin faptul că nu există proiecte, la Târgu Cărbuneşti explicaţia nu este valabilă.  “Noi avem  proiecte, cum poate să spună domnul Călinoiu că a dat bani puţini acolo unde nu sunt proiecte. Se vede clar că au fost favorizaţi primarii social-democraţi, noi avem proiecte“,  spune Ion Fugaru. Fondurile primite în urma împărţirii bugetului nu ajută primăria Târgu Cărbuneşti nici să îşi achite datoriile către furnizori. “Avem datorii de 14 miliarde de lei către furnizorii care au emis facturi la proiectele pe fonduri europene, le achităm şi vom rămâne fără bani“, spune Ion Fugaru.

Singura şansă pentru a ieşi din această situaţie disperată din punct de vedere economic este să aibă câştig de cauză. Ceilalţi primari nemulţumiţi nu se încumetă să depună plângere pentru că sunt siguri că îşi pierd vremea degeaba. Este şi cazul primarului de la Negomir, Constantin Gruescu. „Sunt nemulţumit de banii primiţi, dar din experienţa pe care o am nu aş avea câştig de cauză dacă aş contesta în instanţă bugetul. Nu vreau să pierd timpul degeaba, ne vom descurca cum vom putea“, a declarat resemnat primarul comunei Negomir.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: