Călinoiu crede că Iloiu s-a „uzat“ şi dă voturile la PNL

„În cele două mandate de primar Teodor Iloiu a suferit un grad de uzură“! Aşa justifică Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, pierderea alegerilor la Turburea. Şi pentru că Iloiu s-a „uzat“, social-democraţii dizolvă organizaţia PSD şi îi retrage sprijinul politic.

Dacă la începutul campaniei electorale pentru Turburea, Călinoiu şi Florin Cârciumaru îl prezentau pe Teodor Iloiu ca pe un om care a muncit pentru partid şi pentru comună, acum când PSD nu a strâns decât 267 din peste 2500 de voturi, mai marii PSD s-au răzgândit şi au ajuns la concluzia că Iloiu s-a „uzat“. 
„Aveam semnale clare că în cele două mandate de primar Iloiu a suferit un grad de uzură, ca urmare a unei activităţi în administraţie“, susţine preşedintele executiv al PSD Gorj. Supărat că a stat o zi întreagă în Turburea şi nu a reuşit să stângă mai multe voturi, Călinoiu a anunţat că îi retrage sprijinul politic lui Teodor Iloiu şi dizolvă organizaţia PSD de la Turburea. „Voi propune Biroului Executiv dizolvarea organizaţiei de la Turburea şi numirea unei conduceri interimare. Pentru faptul că Iloiu, ca preşedinţe de organizaţie, nu a stăpânit lucrurile voi propune şi retragerea sprijinului politic”, a mai adăugat Călinoiu. Atât Călinoiu cât şi Cârciumaru nu şi-au asumat eşecul de la Turburea. Cei doi au dat vina pe organizaţia locală Turburea, care l-a propus pe Iloiu să candideze pentru fotoliul de primar. 

 Merg pe mâna liberalilor, în ciuda înjurăturilor din trecut

 Călinoiu scapă de Iloiu şi se aliază cu liberalii pentru turul II al alegerilor din Turburea. Dacă la începutul campaniei electorale Morega le recomanda pesedistilor să „îşi ţină javrele pe sârmă“, acum Morega şi Călinoiu şi-au dat mâna. Călinoiu a anunţat că le-a recomandat social democraţilor din Turburea să voteze cu Daniela Ursulescu, iar Morega s-a făcut că nu a văzut staff-ul PSD, duminică la Turburea. Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, le-a recomandat social democratilor din Turburea să voteze candidatul PNL pentru primărie. „Oamenii din Turburea au taxat omul la alegerile de duminică. Ca atare, pentru turul II am recomandat să fie susţinută Daniela Ursulescu, deoarece respect dorinţa majorităţii din Turburea. Cetăţenii mi-au spus foarte clar că, dacă aveam alt candidat, altul era rezultatul PSD la alegerile de la Turburea”, declară Călinoiu. 
Declaraţia făcută de Călinoiu nu a fost una surprinzătoare, ştiut fiind faptul că nici Călinoiu, nici Morega nu vor ca Ion Bârcă, candidatul PD-L, să câştige alegerile de la Turburea. Surprinzător este faptul că cei doi lideri politici uită că în urmă cu două săptămâni se înjurau ca la uşa cortului. Într-o conferinţă de presă susţinută pe 13 august, Morega le recomanda şefilor PSD-ului să îşi „ţină javrele pe sârmă“. „Aş vrea să atrag atenţia pesediştilor să îşi ţină javrele pe sârmă. Să nu le mai lase să behăie prin Turburea şi să nu mai jignească consilierii făcându-i nesimţiţi. Aceste javre sunt ţinute acolo ca să pună presiune pe oameni“, afirma Morega într-o conferinţă de presă în urmă cu două săptămâni. Acum au trecut cu uşurinţă peste aceste declaraţii. Şi pentru a demonstra că supărarea le-a trecut, Morega s-a făcut că uită că a văzut duminică la Turburea stafful PSD.

Morega a vorbit ieri câteva zeci de minute numai de prezenţa democrat liberalilor în zonă. Întrebat dacă a văzut şi social-democraţii, liberalul şef şi-a adus brusc aminte că s-a întâlnit cu vreo şapte maşini la Cocorova. „Când m-am dus să întorc maşina am văzut vreo şapte maşini. La Cocorova, acolo unde au luat 31 de voturi”.  

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: