Călinoiu impune „legea tăcerii” în Consiliul Judeţean Gorj

Scandalurile legate de numirea unor directori la instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean Gorj se ţin lanţ de două săptămâni încoace. Pentru a stinge scandalurile, conducerea CJ Gorj a luat măsuri drastice. Nimeni nu mai are voie să vorbească în presă despre concursuri şi contestaţii. Dacă preşedintele Ion Călinoiu refuză să vorbească, vicepreşedintele Radu Angheloiu şi directorul Marian Negrescu recunosc că tac deoarece au fost puşi să semneze contracte de confidenţialitate.

Viorel Gârbaciu a câştigat prima bătălie cu preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, omul despre care se spune că a dorit să îl înlăture de la conducerea Şcolii Populare de Arte. Dacă iniţial a fost notat cu 6.61 de o comisie condusă de vicepreşedintele Vasile Râbu, notă care nu îi dădea dreptul să se înscrie la proba a doua – interviul – după contestaţie Gârbaciu a fost notat cu 8.14. Am încercat să aflăm de la membrii comisiei care a analizat contestaţia cum se explică diferenţa de punctaj. Atât Radu Angheloiu, vicepreşedinte al CJ Gorj şi preşedinte al comisiei de analizare a contestaţiei, cât şi Marian Negrescu, directorul teatrului din Târgu Jiu şi membru al comisiei, ne-au declarat că nu pot da nici un fel de relaţii, deoarece au fost puşi să semneze angajamente de confidenţialitate. Ce este atât de secret în organizarea unor concursuri pentru ocuparea funcţiilor de directori la instituţiile de cultură? Răspunsul este de competenţa preşedintelui CJ Gorj, Ion Călinoiu, dar acesta refuză să răspundă la întrebările ziariştilor.

„În ceea ce priveşte datele referitoare la această evaluare făcute de comisia de soluţionare a contestaţiei noi am semnat un angajament în care să nu dezvăluim datele legate de conţinutul acestei evaluări, un angajament de confidenţialitate, dar pot să vă spun că în ceea ce mă priveşte mă aşteptam ca proiectul să fie mult mai consistent şi mult mai bine conceput”, a declarat Radu Angheloiu.

Râbu nu vrea să mai participe la interviul lui Gârbaciu

Viorel Gârbaciu a primit nota care să-i permită să susţină interviul prin care să fie reconfirmat în fruntea Şcolii Populare de Artă, însă nimeni nu ştie din cine va fi compusă comisia care să îl intervieveze pe actualul director. Contestaţia depusă de acesta pentru nota primită la lucrarea scrisă i-a permis majorarea de la 6,61 la 8,14, nota fiindu-i acordată de o comisie condusă de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Angheloiu.

Comisia de bază care l-a notat pe Gârbaciu a fost condusă de către celălalt vicepreşedinte, Vasile Râbu. Comisia respectivă a fost contestată de către Gârbaciu după aflarea primei note de la concurs, Râbu fiind descris atunci ca o persoană care provine din mediul minier şi care nu ar fi putut să aprecieze proiectul managerial al candidatului la justa lui valoare. Vasile Râbu nu ştie deocamdată dacă el va fi cel care va conduce comisia pentru interviul lui Gârbaciu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean spunând că nu găseşte firească o asemenea situaţie.

Contestaţia lui Gârbaciu cu privire la componenţa comisiei a fost respinsă şi, teoretic, Râbu şi comisia condusă de el ar trebui să fie cea care îl va intervieva în continuare pe actualul şef al Şcolii Populare de Artă. Consiliul Judeţean se reuneşte azi în şedinţă şi va valida în funcţie ceilalţi şefi de la instituţiile de cultură subordonate, care au susţinut examene în ultima perioadă, singurul care nu este propus pentru validare fiind Gârbaciu. Acesta spune că speră să fie şi el reconfirmat pe funcţie, mai ales că nu-şi doreşte să părăsească instituţia pe care a condus-o în ultimii ani.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: