Călinoiu, mirat de sprijinul lui Onţanu pentru Băsescu

Ion Călinoiu crede că primarul PSD al sectorului 2 Neculai Onţanu a declarat că îl susţine pe Traian Băsescu în campania electorală doar pentru că este forţat să facă acest lucru.

Preşedintele executiv al PSD Gorj spune că orice susţinere anunţată de către membri ai partidului său pentru PDL sau Băsescu în această perioadă are la bază şantajul sau diferite oferte. Şeful PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, a respins acuzaţiile formulate de Călinoiu, acesta spunând că PSD este cel care a şantajat primarii, practicile fiind bine cunoscute mai ales la începutul anilor 2000.

Călinoiu a reafirmat încă odată, cu această ocazie, că din rândul PSD Gorj niciun primar nu va fi de partea lui Băsescu la alegerile din 22 noiembrie, deşi câţiva dintre ei, aflaţi la al treilea sau al patrulea mandat, au declarat că îl susţin pe candidatul PDL la Preşedinţia României.

Deputatul PDL, Cosmin Popescu, spune că Onţanu este doar unul dintre reprezentanţii de frunte ai PSD care în această campanie au încredere în Traian Băsescu şi îl susţin pentru un nou mandat. "Niciodată nu am făcut presiuni şi nu am şantajat primarii pentru că, în această perioadă de criză, nu avem ce să le oferim. Domnul Călinoiu vorbeşte despre aşa ceva pentru că ştie că partidului dumnealui a făcut aşa ceva, mai ales cu câţiva ani în urmă, când primarii PD erau obligaţi să se înscrie în PDSR. Primarii noştri au trecut atunci la ei şi nu au făcut-o de bucurie, asta e clar. Primarii PSD sunt nemulţumiţi de liderii lor şi pentru că, spre exemplu, domnul Călinoiu nu a putut să le asigure un buget corespunzător promisiunilor făcute şi, în plus, în ultima vreme, nici nu le mai răspunde la telefon, din câte cunosc eu. Aşa că sprijinul pentru Traian Băsescu este mai mare decât îşi imaginează cei de la PSD", spune Cosmin Popescu.

„Traian Băsescu a dovedit că are dorinţa de schimbare a României“

Neculai Onţanu a anunţat ieri că-l susţine pe Băsescu pentru un nou mandat pe motiv că actualul preşedinte a dovedit că are dorinţa de a reforma statul român. "Traian Băsescu a dovedit că are dorinţa de schimbare a României, ştie să se lupte pentru aceste idei şi sunt convins că alături de domnia sa vor veni mulţi specialişti, politiceni si independenţi" se arată în declaraţia de presă a primarului PSD. Onţanu a apreciat că demersurile lui Băsescu şi iniţiativa Guvernului României de reformare a statului reprezintă un proiect care trebuie sprijinit în Parlament. "România nu are nevoie de bătălii absurde, generate de interese politice care vin în contradicţie cu interesul general al românilor. Aceste bătălii politice nu servesc scopului ameliorării serviciilor locale şi nici continuării procesului de descentralizare" a mai declarat edilul sectorului 2.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: