Când ar putea scăpa Târgu Jiul de câinii de pe străzi

În șase luni, municipiul Târgu Jiu ar putea scăpa de câinii fără stăpân. Afirmația îi aparține primarului Marcel Romanescu. Primăria are în plan să delege serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân unei asociații din Hunedoara. Contractul ar putea fi semnat la începutul lunii viitoare.

Bugetul pus la dispoziție este același ca și până acum. De un milion de lei.

Sute de câini sunt abandonați pe străzile din Târgu Jiu și, după tragedia din București, vin și la Primăria Târgu Jiu sute de sesizări de la oameni speriați sau chiar atacați de maidanezi. "15-20 de câini ne aşteaptă după colţ, să ne atace în fiecare dimineață. Practic, trebuie să plecăm cu pâine după noi, să-i ademenim ca să ajungem la grădiniţe sau şcoli cu copiii. Avem lanterne cu electroşoc după noi ca să nu ne atace. Ieri dimineaţă, am fost atacată chiar eu. Le-am aruncat pâine să mă lase şi acum o săptămână jumătate a fost atacată soacra mea. Au oprit maşinile în mijlocul străzii, să o salveze", a mărturisit o tânără din Târgu Jiu.

Acum, cei de la Edilitara se ocupă de problema câinilor fără stăpân, dar fără rezultat. Padocul este plin. Străzile la fel. "Noi sperăm ca, în 6 luni de zile, fenomenul să se diminueze considerabil. Bugetul este același de 15 ani. Câte un milion de lei și nu vedem rezultatele, din păcate. Şi dacă salvăm viaţa unui cetăţean al municipiului sau a unui turist, cred că banii nu mai contează. Mai ales după tragedia de la Bucureşti, credeţi-mă că au curs sute de sesizări. Oamenii s-au speriat şi pe bună dreptate", a declarat primarul Marcel Romanescu.

Primăria vrea să scape și de câinii aduși din alte localități la marginea Târgu Jiului. "Vorbim de turism cu câini, din păcate. Noi vom intensifica verificările, dar nu vom putea păzi granițele orașului", a mai spus edilul.

Vizualizări: 2,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: