Când se pune varza la butoi pentru a fi gata de sărbători

Varza murată nu lipsește din gospodăriile românilor fiind considerată și cea mai importantă dintre murăturile pentru iarnă. Și cum altă variantă la fel de gustoasă pentru varza de sarmale nu există încă, gospodinele trebuie să știe trucurile pentru a face varză murată gustoasă.

Zilele de toamnă sunt dedicate pregătirii borcanelor cu produse tradițioanle, precum zacuscă, gem, dulceață, bulion și murături dar și pentru nelipsita din cămară, varză murată.

Varza devine ingredientul vedetă în preajma sărbătorilor de iarnă, mai ales când vine momentul preparării sarmalelor nelipsite de pe mesele de Crăciun.

În general, varza se pune la murat toamna târziu, la final de octombrie sau început de noiembrie, când valorile afișate de termometre scad. De fapt, se recomandă ca varza să fie ținută afară cel puțin două săptămâni înainte de a fi pusă la murat, să fie un pic „bătută de brumă” pentru a fi cât mai fragedă.

Vizualizări: 3,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: